Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Monitornál az extra funkciókat...

Monitornál az extra funkciókat érdemes szem előtt tartani, vagy nem?

Figyelt kérdés

Game monitor vásárlásnál 3 kérdésem lenne, amiről a netes találatok nem győztek meg, kérném a ti véleményeteket:

144; 165; és 240Hz -ből melyiket érdemes, és miért?

1: Másik kérdésem az lenne, vagyis kettő, hogy van ez az "AMD FreeSync Premium", 2: "AMD FreeSync Premium Pro" ezeket a net írja hogy miben különböznek, amik nekem kicsit Kínai, erről tudnátok írni? érdemes a pro-t venni?

A harmadik kérdésem az lenne, hogy van bennük ez HDR funkció, az egyikben HDR, a másikban HDR10, vagy HDR10+ a harmadikban pedig "DisplayHDR 600" Ezek így miben különböznek, és melyiket ajánlanátok? Érdemes ezen szempontokat figyelembe venni, és drágább monitort választani?

2023. dec. 17. 16:09
 1/7 anonim ***** válasza:
31%

Akkor érdemes magasabb Hz-t venni, ha géped ki is tud sajtolni annyi FPS-t. Egy 240Hz felesleges, ha csak 160FPS-ed van, de ha jövőben új vasat is veszel, akkor van értelme hosszú távon.

Monitor vételhez célszerű ezt az oldalt végig böngészni:

[link]

2023. dec. 17. 16:51
 2/7 A kérdező kommentje:

Most egy AMD AM5 gépem van, egyenlőre egy NVidia geforce 3060TI 8gb ddr6x vga kártyával, ddr5 32gb (6000mhz), de idővel lesz lesz cserélve egy 4080 vagy 4090 VGA-re.

ehhez érdemes?

2023. dec. 17. 17:02
 3/7 P.O.C. ***** válasza:

Nem felesleges a 240 Hz, főleg ezekhez a kártyákhoz. Amúgy is az adaptive sync (FreeSync/g-sync) csak akkor tud hatékonyan működni ha picivel kevesebb FPS -ed van mint ahány hz -ed, mert ha több van megint jelenkezhet a screen tearing. HDR játékokban és filmekben is jó dolog.

És ha N-Vida kártyád van és azt is tervezel, ne azt nézd milyen AMD freesync -et támogat, mert az a lényeg hogy G-sync logós legyen a monitor.

2023. dec. 17. 17:43
 4/7 A kérdező kommentje:

Az Nvidia G-sync, az amd freesync, és ugy olvastam hogy az AMD freesync monitor is jól együtt tud müködni egy NVidia kártyával ennek feltétele hogy ujabb legyen az a vga kártya. Egy így van? Mert olyat találtam ami AMD freesync Prémium, igaz az csak 165Hz-es.

ezen 3 között vacilálok:

[link]

[link]

és ez lenne az a beszarszjómonitor:

[link]

2023. dec. 17. 17:54
 5/7 A kérdező kommentje:

Az elejét **ul fogalmaztam, ugy akartam írni, hogy "Az NVidia G-sync, az NVidiás feljesztés, az AMD Freesync monitorok pedig AMD-s, is jól együtt tudnak működni egy NVidia kártyával ennek feltétele hogy ujabb legyen az a vga kártya."

Elnézést :)

2023. dec. 17. 17:56
 6/7 A kérdező kommentje:

Senki nem tud erről "valamit" nyilatkozni? ha valamit zavarosan írtam le, akkor nyugodtan jelezzétek :)

Neked pedig 3, nagyon szépen köszönöm az eddigieket is! :)

2023. dec. 17. 21:18
 7/7 A kérdező kommentje:

3: írtad:

"És ha N-Vida kártyád van és azt is tervezel, ne azt nézd milyen AMD freesync -et támogat, mert az a lényeg hogy G-sync logós legyen a monitor."

NVidia kártyát veszek majd, de amit ajánlottál, hozzá hogy G-Sync logós legyen a monitor, nos olyat találtam egyet, de az 154 ropi, és a G-Sync mellet meg minden más olyan ratyi, hogy csak pislogok :( .

Ellenben mint azt megpróbáltam írni fentebb, de eléggé zavarosan, Hogy azt olvastam a neten, hogy az NVidia nyitott az AMD Freesync technológiával ellátott monitorok felé 2019-ben, de csak az azután kiadott kártyák esetében (2060? ). Ez azt jelenti, hogy ha a kártyád NVidiás, de a monitorod viszont AMD Freesync, akkor lehet a kettőt együtt használni úgy, mintha a monitor rendelkezne a kártyához passzoló G-Sync-el.

Ezt tényleg így van? vagy esetleg nem teljesen?

2023. dec. 17. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!