Konfig upgradere mi a tipp? GTX 1080 Ti vagy RTX 3060 Ti? Ryzen 5 1600 mellé?
Sziasztok!
Több kérdésem is van.
Jelenleg egy Asus Dual GTX 1060 6GB-om van, ami egy Ryzen 5 1600-zal van párban.
Memória pedig 32 GB, az alábbi:
CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3000MHz CL15 KIT CMK16GX4M2B3000C15
Alaplap:
ASUS PRIME B350-PLUS
Eljön az idő, hogy kártyát cseréljek és az 1080 Ti-ben gondolkodom. Persze nyilván a proci sem a legújabb, de lépésről lépésre tudok csak fejleszteni, nem tudok most mindent egyszerre venni, úgy hogy inkább a VGA-ra szavaznék most, de természetesen javítsatok ki, ha tévedek és vegyek egy másik procit.
Az első kérdés vele kapcsolatban, hogy mennyire biztonságos vétel? Amikor összeraktam a gépem 2017 őszén, akkor nagyon ment a bányászláz, vitték ezeket a hi-end kártyákat farmolni. A bányászkártyák kikoptak már azóta a használtpiacról, vagy még bele lehet szaladni?
Ahogyan játszom:
1080p leginkább, nem nagyon érdekel a magasabb felbontás. Ray Tracing sem kimondottan, ebből adódóan nem hajlok annyira erősen a 3060 irányába, de azért összehasonlítások alapján ezt a kártyát találtam elsőnek, ami jobb lehet, mint az 1080 Ti, de több kommentet is olvastam, ahol azt írják, hogy igazából a 3080 hoz látványos és érezhetőbb változást, viszont arra most nem lesz pénzem.
Mi az az ár, amit maximum adnátok bármely kártyáért? Illetve melyik gyártó? 80-tól van már ASUS ROG STRIX 1080TI, vagy 95/100 ezertől Palit illetve Asus 3060 Ti.
Bottleneck. Próbáltam olvasni sokat mielőtt megkérdezem, de igazából az általános válasz az (azok is több évesek), hogy egy minimális lehet az 1080 Ti-vel, de sok volt a paráztató is, hogy hát 20 FPS-sel kevesebb (de mondjuk X játékban átlag 70 volt...), meg inkáb 1440p-ben az 1080p helyett, stb stb.
Tápegység, jelenleg egy FRACTAL DESIGN Integra M 450W van, maradhat, vagy kevés lesz bármely kártyához is?
Szóval a célom, hogy hosszútávra egy jó és erős kártyát venni, de nem célom a brutál felbontás, vagy hogy salamon tökéről hogy vetül az árnyék. Viszont a mostani 1060 6GB-tal már nem kapcsolom be az élsimítást, az árnyék is csak csínján, a többi beállítás meg igénytől és terheléstől függően medium-high/ultra. Új, AAA játékokról van szó természetesen.
Köszönöm a segítséget előre is!
Szerintem ezt sokkal rövidebben, tömörebben is meg lehetett volna fogalmazni...
Pont a 1080P miatt nem szabadna a CPU-t megtartani, vagy a felbontást kéne növelni, vagy mindkettőt vinni a háztól.
Itt a fokozatosságnak sok értelme nincs, mert nem tudsz érdemben előre lépni, az 1600 amikor kijött akkor sem volt igazán jó játékra és hatalmas féket jelent egy valamira való VGA-nak.
Kényszermegoldásként egy használt 3600-t szereznék be, és megpróbálnék beszorítani egy RX 6600-t, egy jó ideig el is leszel vele.
Ami tény, hogy külön-külön semmi értelme váltani, vagy egyben vagy sehogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!