Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogy is van ez mostanság?

Hogy is van ez mostanság?

Figyelt kérdés
Mostanában gép építésben vagyok, mert valamelyest meg éri. Multimédia illetve játék futtatás az elsődleges cél.Am 4-es fronton egy ASRock phantom gaming 4 alaplapom van,amibe erősebb processzort vásárolnék.vga ból amd 7000-a cél.Csak processzorból vagyok hadilábon,nem tudom hogy x3d vagy 9 es széria.bluray lejátszóból melyiket érdemes megvenni, mert régebben voltak olyanok hogy eredeti lemezeket bizonyos márkák nem futtattak. Blu-ray lejátszóból melyik márkát érdemes megvenni, fontos szempont hogy fekete előlappal rendelkezzen. Minden értelmes válaszokat előre is köszönök.

2023. dec. 16. 12:34
 1/8 anonim ***** válasza:
0%

én már nem építenék DDR4-alapokra és az AMD-t is hanyagolnám. Helyette:

Intel Core i9-13900KS

2023. dec. 16. 13:03
 2/8 anonim ***** válasza:

🤣 13900ks proci 270.000Ft-ért?(Van egy AM4 gépe)

On:Ha nem brutális CPU render a fő csapásirány, hanem főleg játék akkor 5800x3d. Blu-ray lejátszóról lövésem nincs.

2023. dec. 16. 13:47
 3/8 A kérdező kommentje:
főőőő cééééééll ááááár érrrrrrtéééék. előre is köszi :))
2023. dec. 16. 18:43
 4/8 anonim ***** válasza:

Amúgy gép építést írt, szerintem egy processzor cseréje inkább csak fejlesztés....

Semmilyen értékhatárt nem adott meg. A játék meg elég tág fogalom.

Vegyen inkább 130.000 forintért egy olyan CPU-t, ami már most is elavult?

Szerintem a fenti Intellel 6-8 évet is ki lehet húzni, de mindegy ti tudjátok...

2023. dec. 16. 22:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Elavult az tény, de az LGA1700 is az és ahhoz kukázni kellene az egész cuccát, lap meg esetleg DDR5 és már 400K körül futkosik. Hasonló cipőben járok 2700x-ről akarok ugrani, szerintem 5700x lesz nekem is egy 3-4 évet "elcsövezek" még AM4-en.

Nem részletezte mi a "multimédia" de ha csak fogyasztó esetleg vág pár házi videót, egy 8 magos Ryzen elég lesz neki is pár évre. A legújabb játékok sem skálázódnak 8 magnál többre, és sokan tolják ma is 4-6 magos procin boldogan.

2023. dec. 16. 23:46
 6/8 A kérdező kommentje:
Multimédián azt értem hogy film nézés 4k ban néha néha konverálás.Nézegettem teszteket ddr4 vs ddr5 között nincs olyan hatalmas előrelépés.Azért a fél vesém nem adom el hogy elmondhassam nekem Intel prockóm van 😀😀😀
2023. dec. 17. 06:23
 7/8 anonim ***** válasza:

[link]

Ma már, ha nem is a csúcs, de azért el lehet lenni vele.

Bármilyen rx7000 videokártya "kihajtására" elég.

[link]

Ezt is sokszor linkeltem.

720p-n (igen így senki nem játszik) kb. 20%-al marad el a csúcs CPU-k teljesítményétől.

Ha a játék is 4K-n megy akkor meg kb tök mindegy ott már csak 5%-a különbség az 5800x3d és egy 14900K között.

[link]

2023. dec. 17. 07:49
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget,ez sokat segített😀😀😀
2023. dec. 17. 20:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!