Rtx 4060 vagy 2080 ti?
A 2080ti erősebb játék függően 5-20% között és a 11GB Vram sem egy rossz dolog ellenben 2x annyit fogyaszt és a korából adódóan azért már lehetnek problémák.
A 4060 meg gondolom zsír új, és ha van egy 500W-os tápod egy takarékosabb procival akkor csak bedobod és kész.
Az RTX 2080 Ti erősebb és a 11gb vram miatt időtállóbbnak tűnik de a 4060 újabb nem egy hanem kettő szériával persze nagyjából inkább RTX 4060 Ti szint néha talán attól is kicsit jobb főleg a 8gb modellnél. Akkor is én inkább 4060-at vennék mert úgy vettem észre, hogy az Nv-nél kettő széria az kb ugyanolyan időtálló lesz pl GTX 600-700 széria szinte ugyanazokat tartalmazta dx12 szoftveres half támogatás mindkettőben van. GTX 900-1000 széria szintén hasonló támogatás dx12 normális támogatása mind2 esetén shader mesh nincs a pascal kártyákon sem. Talán 1-2 játék van amiben számít az az egy generáció de azt még meglehet mókolni, hogy müködjön pl a Forza Horizon 5-öt is el lehet indítani GTX 600-as kártyán is ha kicsit utána nézel a dolgoknak, nem nehéz. az indító RTX 2-3000 széria is hasonló cipőben fog szerintem járni és ezeknek az RX 6-7000 lesz ellenfele időtállóságban. Szerintem az RDNA 3 nem fog olyan lenni mint az Nvidia 4000 bár kitudja. Az RDNA 1 5000 kártyáit mondjuk mindenben is elbaszta az AMD. Az AMD ugyan tovább kap néha szoftver támogatást de hiába ha más funkciókban le vannak maradva.
Tehát szerintem hosszú távon mégis jobban jársz egy RTX 4060-al nem olyan nagy a különbség teljesítményben de nagy kompromisszumokkal még egy GTX 960 4gb is eltud vinni mindent kb ma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!