Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik HDD gyártó a megbízható...

Laly1972 kérdése:

Melyik HDD gyártó a megbízhatóbb, jobb? Seagate, WD, HGST, Toshiba?

Figyelt kérdés

2023. dec. 14. 00:34
 1/8 anonim ***** válasza:
62%

Mára már csak három gyártó van a piacon:

[link]

a Seagate, a Toshiba és a Western Digital (WD)

Nagy különbség nincs a gyártók között - mindegyik gyártónak vannak jobban és rosszabbul sikerült szériái. Ezt példának okáért a Backblaze nevü felhőtárhely-szolgáltató:

[link]

teszteli.

Nagy általánosságban elmondható, hogy semelyik meghajtó sem él örökké.

Ha nincs szerencséd, akkor a meghajtó rövid időn belül elhalálozik. Ha szerencséd van, akkor hosszú (átlag 6 év vagy annál több) időn túl:

[link]

Éppen ezért ajánlatos - az adatmentés 3-2-1 stratégiája szerint

[link]

- a fontos adataidról minimum 3 példányú mentést készíteni, amiből minimum 2 - az adatmentéshez képest - helyi példány (külső meghajtó), minimum egy pedig távolabb (másik helyiségben, épületben) tárolt (ez lehet külső meghajtó, amit az adatmentés idejére viszel az adatmentés helyére).

2023. dec. 14. 01:04
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
#1 kiegészítés: A 3. link: [link]
2023. dec. 14. 01:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

2 HGST nekem már elromlott (egyik 100/0, másik 100/18), mindkettő 320Gb-os, asszem travelstar széria,

Toshibából van egy 15 éves 180Gb-os, 100/100-as,

Seagateből pedig egy 10 éves 500Gb-os, 100/100-as,

Western Digitalból egy 5-8 éves 2Tb-os, 100/100-as, (WD black)

Egyik HDD sincs dobálva, nem rázkódnak, semmi se történik velük.

2023. dec. 14. 01:32
 4/8 anonim ***** válasza:
WD. Hitachi már nincs. Van több Hitachi és WD HDD-m is, ami már 12 vagy több éves és semmi bajuk nincs.
2023. dec. 14. 03:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Konkrét szériák vannak amik nem sikerülnek, ezeket fel is szokták emlegetni, pl prohardver ilyen témájú topicjaiban. Nekem Toshiba p300 3TB a gépeimben és 3db Wd Purple 3TB van a NASban 100/100 A notiban Hitachi Travelstar 500GB (ez cserés volt) mert 3év egyetemi hurcibálás kinyírta az "új" (8 éves) még mindig 100/90 HD sentinel szerint, pedig 6 évig ment rajta a torrent😇 Ja az okos tv-be egy Toshiba CanvioBasic 500GB lóg 8éve tegnap néztünk róla filmet (még megy)

Ezzel csak annyit akartam írni, hogy kb. kinek mi pusztul meg az nagyrészt szerencse kérdése.

2023. dec. 14. 06:56
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem egy WD green pusztult el nagyon hamar, de voltak jelei, kattogott, lelassult és a bios kiírta, hogy "S.M.A.R.T. test failed". Ha az utóbbi felugrik szó nélkül cserélik gariban, ezt tettem én is.
2023. dec. 14. 07:40
 7/8 anonim ***** válasza:
nekem a WD-k váltak be a seagate nem
2023. dec. 16. 00:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat.
2023. dec. 28. 10:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!