Melyik HDD gyártó a megbízhatóbb, jobb? Seagate, WD, HGST, Toshiba?
Mára már csak három gyártó van a piacon:
a Seagate, a Toshiba és a Western Digital (WD)
Nagy különbség nincs a gyártók között - mindegyik gyártónak vannak jobban és rosszabbul sikerült szériái. Ezt példának okáért a Backblaze nevü felhőtárhely-szolgáltató:
teszteli.
Nagy általánosságban elmondható, hogy semelyik meghajtó sem él örökké.
Ha nincs szerencséd, akkor a meghajtó rövid időn belül elhalálozik. Ha szerencséd van, akkor hosszú (átlag 6 év vagy annál több) időn túl:
Éppen ezért ajánlatos - az adatmentés 3-2-1 stratégiája szerint
- a fontos adataidról minimum 3 példányú mentést készíteni, amiből minimum 2 - az adatmentéshez képest - helyi példány (külső meghajtó), minimum egy pedig távolabb (másik helyiségben, épületben) tárolt (ez lehet külső meghajtó, amit az adatmentés idejére viszel az adatmentés helyére).
2 HGST nekem már elromlott (egyik 100/0, másik 100/18), mindkettő 320Gb-os, asszem travelstar széria,
Toshibából van egy 15 éves 180Gb-os, 100/100-as,
Seagateből pedig egy 10 éves 500Gb-os, 100/100-as,
Western Digitalból egy 5-8 éves 2Tb-os, 100/100-as, (WD black)
Egyik HDD sincs dobálva, nem rázkódnak, semmi se történik velük.
Konkrét szériák vannak amik nem sikerülnek, ezeket fel is szokták emlegetni, pl prohardver ilyen témájú topicjaiban. Nekem Toshiba p300 3TB a gépeimben és 3db Wd Purple 3TB van a NASban 100/100 A notiban Hitachi Travelstar 500GB (ez cserés volt) mert 3év egyetemi hurcibálás kinyírta az "új" (8 éves) még mindig 100/90 HD sentinel szerint, pedig 6 évig ment rajta a torrent😇 Ja az okos tv-be egy Toshiba CanvioBasic 500GB lóg 8éve tegnap néztünk róla filmet (még megy)
Ezzel csak annyit akartam írni, hogy kb. kinek mi pusztul meg az nagyrészt szerencse kérdése.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!