Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » LAPTOP. Van egy IBM Thinkpad...

LAPTOP. Van egy IBM Thinkpad R30-am. Miért nincs kép? Vagyis van, csak nagyon halványan!

Figyelt kérdés
Ahogy már írtam IBM Thinkpad R30. Nem akarom kidobni, mert már szinte családi ereklye, meg hát ma már drága is nekem egy új laptop... Szóval egyre gyakrabban van, hogy bekapcsolom, és nincs kép, vagy csak nagyon halványan, meg akkor is zúg + az alja is melegszik, és ha nagyon felmeleszik, mert "dolgoztatom" rendesen, akkor ki is kapcsol. Valaki tud megoldást?
2009. jan. 3. 14:02
 1/4 anonim ***** válasza:

Ez bizony hardware-es probléma lesz. :-(

Próbáld megjavíttatni, bár az is baromi sokba fog kerülni...

Jobban járnál egy használt, garanciával rendelkező laptoppal. (Olcsóbb, mint egy vadiúj)

2009. jan. 3. 23:57
 2/4 Hintalow ***** válasza:

Szia!

A halvány képet a háttérvilágítás hibája okozhatja, mégpedig az, hogy a hátteret megvilágító fénycsövek nem kapcsolnak be mindig. Ez tuti szervíz.

A melegedésre pedig azt tudom mondani, hogy ki kell porolni, mert valószinűleg nagyon pe van porosodva, ezért csökken a hűtési hatékonysága. Ha nem mered szétszedni, akkor ezt is szervízben tudják orvosolni.

Érdemes úgy használni, hogy a sarkainál valamivel alátámasztod, így tud szellőzni, és hatékonyabb, nem melegszik annyira.

Vidd szervízbe és kérdezd meg, hogy kb mennyibe kerülne ez a kettő dolog.

Sok sikert!

2009. jan. 4. 13:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az alátámasztásról annyit, hogy egészen konkrétan egy bútorlapot szoktal alárakni, ha olyan helyre rakom, ahol nem szellőzik az alja, akkor is melegszik, ha dolgoztatom.... amugy a kiporolást meg fogom csinálni, Most jöttem rá, hogy érdekes, de csak akkor nincs kép, ha akksiról használom.... ez érdekes.. érdekes egy gép ez már minden szempontból. :D
2009. jan. 4. 13:19
 4/4 Zola18 ***** válasza:
Ha aksiról működteted akkor alapból leveszi a fényerőt hogy ne merüljön le olyan hamar. (A zúgás meg a kikapcsolás a felmelegedés miatt van)
2010. júl. 29. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!