8GB Vram elenegdő 1080p-re 2023ban? Most készülök GPU-t venni és dilemmában vagyok emiatt mert ami elég lenne nekem (pl: 3070 ti) az csak 8GB VRAM és sok helyen írják, hogy ez már kevés és inkább 10GB kellene, de az nyilván drágább
Újabb játékokban, ultrán/RT mellett kevés már a 8GB, 12GB alá nem mennék.
Az nvidia nem akarja elkaszálni a pro termékeit, ezért a gamereket szopatja a kevés vrammal.
Nyilván nem muszáj ultrán vagy RT-vel játszani, de akkor minek az új kártya? :)
Ha kell a ray tracing és a dlss akkor egyértelműen nvidia, csak mélyebben a zsebbe kell nyúlni. Ha nem lényeges az rt és a dlss akkor nyugodtan vegyél Radeont. Nekem a régi RX-ek driverével sosem volt gondom, annál rosszabb sztem most sem lehet a helyzet.
"a proci erős lesz 13400F szóval ez birná"
Ne komolytalankodjunk :D
A Ryzen 5 7500F ugyanannyiba kerül, mint a 13400F és némileg erősebb, valamint az AM5 jobban és olcsóbban fejleszthető:
A 4060Ti 170 000-től indul,ennyiért kapsz használt RX6800XT-t.
Ha egy év után cseréled a kártyát akkor is jobb választás az RX6800XT, ha már most benned felemrül a kérdés hogy elég-e a 8GB akkor szerinted egy év múlva amikor el kell adni a kártyát mi fog hamarabb elmenni? A 8GB-os vagy a 16GB-os? :)
Az LGA1700-nak is kell a DDR5 és a 32GB. Nem olcsó, de ez több, mint elég:
AM5-ön viszont a lapon tudsz spórolni. Ha nem kell a sok felesleges extra, akkor már 44 000-ért találsz olyan lapot amivel a non-X Ryzen 9-ek is elmennek:
Ha intel oldalon akarsz később fejleszteni, akkor figyelni kell arra hogy olyan lapot válassz, amin a VRM el fog bírni egy 14700K-t, azok minimum 20 000-rel drágábbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!