Monitor a hibás vagy a csatlakozó?
Sziasztok , következő a problémám:
- Vettem egy új monitort mert az előző félig meddig már nem működik.
Az új: ASUS VP228DE - de a képminősége valami borzalmas, mindent próbáltam állítgatni órákon át, de ha egy 5 cm-ert is feljebb vagy lejjebb nézem már homályos a kép, mintha a látószög kb. csak 90°-ban sík egyenesen lehetne a szemeddel.
Külön beállítás is van windowson belül, az asztalnak és a videóknak, de itt sem jutottam semmi jóra.
A régi 13 éves monitorom jobb képet ad, tudom nézni felülről oldalról mindenhonnan tiszta a kép.
Lehet esetleg kábel hiba? Jelenleg hagyományos kábel van csatlakoztatva.
Ezen az új monitoron csak D-SUB (a hagyományos csatlakozás van)
A VGA-n van DVI-D , D-SUB És HDMI is.
D-SUB analóg jelet továbbít, ott lehetséges a szellemkép, életlenség rossz árnyékolású, minőségű kábel esetében. Van ebből is jobb fajta.
A másik dolog a felbontást és a képfrissítést a maxra kell állítani, amit a monitor tud, támogat. Pl 1360x768@75Hz-et tud a monitor, akkor erre kell beállítani a windowst, mert különben szintén rosszabb lesz a kép.
TN panel, mit vártál? Kizárt szerintem, hogy bármilyen kábel tehetne róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!