Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől fagy le a gépem?

Mitől fagy le a gépem?

Figyelt kérdés
Játszok 1-2 órája és a játékból néha letálcázok és akkor annyi beszaggat a játék,hogy 30-40 másodpercig laggol mint az állat. A játék utána jó lesz de amikor kilépek és visszamegyek böngészni a gép még mindig be van fagyva. Mi lehet a baj?
2023. dec. 1. 18:20
 1/2 CspCsj ***** válasza:

Mennyi memória van a gépedben, és mennyire telített játék közben?

Mondjuk játék előtt indítsd a Feladatkezelőt (Ctrl+Shift+Esc kombinációval) és a Teljesítmény fülre lépve figyelheted a grafikonokat. (főleg a Memória és a Lemez érdekes)

Ha nincs SSD a gépedben, csak HDD - és tele lesz a memória, akkor a HDD-n lévő (memóriapótló) lapozófájlba is folyamatosan írhat, amitől nagyon be tud lassulni az egész rendszer.

Példa:

Unokaöcsém néha átugrik játszani (ha otthon eltiltják). A tartalék gépemben "csak" 8GB memória volt, és az utóbbi hónapokban már annyira lefoglalta (bekapcsolás után a rendszer is sok memóriát foglal: ~2 GB felett), hogy a lapozófájlt kezdte használni, és általában ~20 másodpercig alig reagált a gép. (amíg ki nem takarította a nem használt adatokat)

Memóriabővítés (16 GB-ra) után ez a belassulás elmúlt.

Még gyorsabb lehet a rendszer, ha HDD-ről SSD-re váltasz.

2023. dec. 1. 19:29
 2/2 A kérdező kommentje:
16 giga van,nem tudom még a kezelőt sem megnyitni annyira lefagy. Most a gpu gyorsítást kikapcsoltam meg újraraktam a vga drivert.
2023. dec. 1. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!