Intel i9 14900k proci hűtése?
Szevasztok!
Milyen proci hűtőt ajánlanátok ehhez a procihoz?
Léghűtésesbe gondolkodtam a Noctua NH-D15 vagy NH-D15S-en, viszont ezekről bár a neten jókat írnak róla, mint léghűtő, olvastam egy ilyen elemzést:
"Viszont az a baj az ilyen nagy torony hűtésekkel, hogy egy idő után nem tudnak lehűlni, és felveszik a gépházban lévő hőt is, majd tovább fűtik azt. Arról nem beszélve, hogy a VGA-ról is elszívják a hőt, ezzel sem túl sokat segítve a CPU lehűlésében. Sajnos ezek az i9 és csúcs Ryzen processzorok elképesztő hőt képesek termelni és iszonyatosan sok W-ot tudnak megenni."
Ennek tükrében milyen proci hűtő lenne az ideális szerintetek?
Köszi a tanácsokat!
ARCTIC Liquid Freezer II 360 felé nézelődnék.
Ezen a szinten már mehet nyugodtan AIO.
"Sajnos ezek az i9 és csúcs Ryzen processzorok elképesztő hőt képesek termelni és iszonyatosan sok W-ot tudnak megenni."
Azért egy R7 7800x3d-t egy Dark Rock Pro 4 kb bármikor lehűt, ott nem a hő termelés, hanem a kicsi chip méret a gond, nehezebb elvezetni a hőt, még ha nem is vészesen sok.
R9-et még nem láttam
Köszi mindenkinek a válaszokat, okosodtam tőlük.
Az első hozzászóló hűtését fogom megvenni, az ARCTIC Liquid Freezer II 360-ast, ezt elég sok külföldi oldal ajánlja a 14900k-hoz, a toplistákba rendszerint benne van, ráadásul sok youtubernél is látom ezt a fajta hűtőt, és árban sem rossz.
Még egy kérdés vetődött fel bennem, hogy a 14900k-hoz milyen alaplapot rakjak bele? Asus rog strix B760f et nézegettem, ami olyan 100k Ft ba van, a z790-ek elég drágák.
Erre esetleg valami tipp?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!