Majdnem új NVME SSD 100%-on pörög, minimális terhelésnél is?
Üdv!
Adott egy ASUS TUF F17 (2020) laptop, amiben kettő M.2 PCIE slot van SSD-k részére. A gyári 512-es mellé vettem egy 2TB-os Kingston NV2-t.
Windows 11 rendszer van a gépen
Egy hónapig perfektül működött, most viszont olyat csinál, hogy ha másolni kezdek, vagy akár csak fájlméretet ellenőrzök, szabályos villogásba kezd a LED és a feladatkezelőben 100%-os kihasználtságot mutat az SSD-re. Az SSD "lelassul", mnég a "mappa tulajdonságai" ablakban is kilobájtonként számolja tovább a mappa méretét.
Gyakran a rendszer betöltése is megáll emiatt, mert bootolás közben kezd el villogni a LED és megáll a betöltés. Hiába nem a rendszermeghajtót érinti a probléma, mégis kihatással van a betöltésre is.
Viszont máskor meg kiválóan működik, minden gond nélkül.
Illetve az első hónapban semmi probléma nem volt vele.
Ellenőriztem, megfelelő az érintkezés,, és a rögzítés, nem melegszik túl, HDSENTINEL 100/100 állapotot jelez, illetve a KINGSTON SSD MANAGER x64 is kifogástalan állapotot mutat. (Failures: None / warnings: None / Overall: Healthy)
Mikkel próbálkozhatnék, hogy a fenti anomália megszűnjön?
A rendszer SSD tökéletes.
A D-t ("kettes SSD) mutatja 100-on.
Illetve ha kiveszem a gépből, megszűnik a probléma.
BIOS Default beállítás sem segített
Kicseréltem a két SSD-t, az eredmény ugyanaz.
Megpróbálom majd LIVE rendszerrel is a dolgot, hátha valami miatt csak a windows nem szereti.
Valamiért nekem a kingston tárolók mindig bajosak
(Korábban sem bírták sokáig sem a pendrive-ok, sem az SD kártyák, kezdem megbánni, hogy megbíztam bennük...- ajánlásra vettem ezt)
Linux Mint Live pendrive-ról megnyitva ugyanaz a helyzet.
Gariztatnám, viszont nincs meg a csomagolása (csak a csomagolás szétvágásával lehetett kibontani)
Így is garanciás lehet?
Becsomagoltam:
Papírzsebkendőbe raktam, azt hullámkartonnal vettem körbe.
Ezt buborékfóliába tekertem, majd az egészet levegős kitöltővel dobozoltam be, mellérakva egy-egy kinyomtatott példányt a számláról, garancia papírról és egy általam írt leírást, hogy mi a probléma.
Remélem így megfelelő lesz nekik is.
A terméket korábban rendeltem az iPon.hu webshopból
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!