Szerintetek érzékelnék változást gyorsaságban?
Nem kötekedés, de a 12400 az csak 6 magos.😉 Igen gyorsabb lenne mert 1-2 magon is sokkal gyorsabb processzor. A 6mag/12szál sokkal jobb multitasking-ban a jelenlegi procidnál ami 2 mag/4szálas (több dolgot tud egymással párhuzamosan végezni)
A mai játékok is egyre jobban kezelik a 6-8 magos processzorok lehetőségeit. 8mag 16 szàlas processzorokra egész jól skálázódnak a játékok.
Én használok a tidénél gyengébb gépeket is (egy i5-2320 PC és egy i5-4300U laptop), és erőset is (i7-11700), mindegyiket 8 GB RAM-mal.
Alapvető dolgoknál, mint pl. böngészés, szövegszerkesztés, nincs nagy különbség. De ha megnyitok 15-20 nagyobb erőforrású oldalt, vagy nekiállok programozni Visual Studióval vagy Android Studio-val, akkor viszont már eléggé észrevehető a különbség.
Valamin megakadt a szemem 12400 és nem f-es? Integrált grafikával szertnél gépet? Ha igen feltétlenül vess egy pillantást az AMD Ryzen5 5600G-re!
A 12400 (UHD730-as van) az 5600G (Vega7)
Minek, Jó az amire használod, magad mondod, amúgy 6. generációs i5 teljesen rendben. Más lenne, ha videót vágnál(stb.) más lenne a helyzet.
Tartsd karban a gépet...
"(tegyük fel i5-12400-as CPU-val), még gyorsabbnak érezném a programokat így szokásos használat közben?"
Pattogósabb lenne a géped és gyorsabban ugranának be az ablakok a böngészőben meg máshol is.
Én pl. Ryzen 7 5700G vettem (van benne integrált VGA, Vega 8) és nagyon megvagyok vele elégedve. Ráadásul Win.11 kompatibilis is. És nem kellesz a Win.11-nél újabb verzióknál sem hardvert váltanom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!