SSD na meg a temp file. Műxik?
"pláne hogy 5-8 év múlva már egyszerűen kicsi lesz az 1TB, mintmost a 120-250 gigás"
Nem lesz kicsi.
Létezik egy határ, ami fölé már csak igen kevesek kerekednek.
Ahogy a processzorok számítási teljesítménye, úgy a háttértárak mérete is megközelítette az optimálist.
Az én felhasználói igényeimet már el is érte, meg is haladta.
"1TB SSD TBW értéke 600, tehát ha minden nap írsz rá 100 gb adatot, akkor több, mint 6000 nap~16 és fél év"
Értem, elfogadom.
Csak azt nem tudom, hogy az első időkben miért vitték vissza majdnem minden második SSD-t?
Ha jól tudom, az a technológia korlátja, hogy egy tárolórekeszt max. ezerszer lehet írni.
Ezt a korlátot az írásmód menezselésével kitolják, olyan módon, hogy a ritkábban írt blokkokba kerülnek az új, vagy a felülírt adatok.
Na de a SWAP szinte állandóan írva van.
Akkor meg, hogy is van ez?
"miért vitték vissza" ?
érezhetően nem pörgött föl.... :P
Ez poénnak király, :)
de én voltam egy nagyforgalmazó garancia-szervizében, ahol hatalmas dobozokban volt ömlesztve a sok elhalt SSD.
Ezt találtam a témával kapcsolatban.
"Az operációs rendszer swap és temp fájljainak az SSD-re való átrakása növelheti az írási terhelést, különösen akkor, ha a rendszer rendszeresen használja ezeket a fájlokat. Ezt a hatást azonban az SSD-k tervezése és a beépített technológiák, például a wear leveling, kiegyenlítik.
Fontos megjegyezni, hogy a modern SSD-k általában elég strapabíróak, és a tipikus otthoni vagy irodai használat során élettartamuk jóval meghaladhatja az átlagos számítógép élettartamát."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!