Mennyire jó ez a konfig?
Sziasztok! Számítógép konfig összerakása előtt állok. Maximum amit szeretnék rá kiadni 500ezer ft, nem kell egy gigaerős "GAMER", gép mivel nem játszom, csak egy olyan gépet szeretnék össze rakni, ami rögtön indul,nem kell várni órákat mire be bootolja magát. Nos, az én konfigom így állna.. Tudom, hogy minek AMD proci,mikor tökéletes lenne az Intel is erre. Azért, mert már a Procim megvan! :).Ezért döntöttem az AMD-nél.
Palit RTX 3060 StormX 8GB GDDR6 videokártya
Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MHz DDR4 memória (2x)
Kingston A400 240GB SATA SSD
Western Digital Belső HDD 3.5" 1TB - WD10EZEX
NZXT H5 Flow Edition matt fekete számítógépház
MSI B450M Pro-VDH Max alaplap
Thermaltake Litepower RGB 550W tápegység
AMD Ryzen 5 3600 processzor
így állna akkor össze, szerintetek mit kéne rajta cserélni?
A proci hűtő lemaradt, az sem a gyári lesz.
Cooler Master Hyper H410R RGB processzor hűtő
Az, hogy Intel vagy AMD nagyjából mindegy, grafikára szükséged van, ha nem játszol?
Add el a procit 25-ért kb 5 perc alatt elviszik. És veszel egy 5600G-t helyette. Ha nem vagy "gémer" és nem használsz GPU-t igénylő programokat mindenre is elég.
Tápegység az felejtős
Még egy kis pluszt ad a gyorsasághoz az NVMe SSD. És nem kell kábelekkel vívódni.
A proci az bontatlan, pár éve vettem, kb 160euróba külföldön. Aztán azóta a polcomon porosodik.
Grafikára nincs szükségem, egy Internetes játékkal szoktam játszani, de ahhoz nem kell grafikai igény.
Oké, akkor a tápot cserélem amit küldtél! :) Köszi a tanácsot.
A CPU a gyenge abban a konfigba, én is eladnám és vennék egy Ryzen 5 5600-t.
Akkor egy ideig nem lenne probléma.
Ehhez a procihoz kell grafika, mert nincs benne integrált. Te is kinéztél egy komolyan gamer videokártyát. Ilyen RTX 3060 teljesítményre nincs szükség netezéshez, csak játékhoz és néhány grafikai munkához).
Én azt mondanám inkább, hogy add el a ryzen 3600-at, ha még csak az van meg, nem érdemes bajlódni a gépépítéssel ilyen igények mellett, ha csak a proci van meg. (Kb 25-ért hamar elmenne)
Ilyesmi kis netezős/irodai minigépet vennék: [link]
Ha jól látom németből kukázott, így a billentyűzet kuka (azt semmiképp se kérd, ha külföldi, szemetet ne vedd meg), de egy plusz egér mindig jól jön.
Érdemes már amúgy rögtön W11-re frissíteni akkor, Alaplapi W10 licensszel aktivált lesz rögtön a W11 is.
(2025-ig támogatott a W10, ha mégis maradnál azon..)
Kb ennyi. Rengeteg más ajánlat és opció van, de én teljes mértékben egyszerűbbnek tartom a proci eladását, és egy kész, integrált grafikás gép vételét helyette, ha tényleg csak egy netezős gépet akarsz.
Használtak között amúgy le lehet menni egészen a 40-50 ezres szintig is (mostanában csomó intel 8100(T) és Ryzen 2400G procis irodai gép kerül fel, mindegyiket támogatja a W11, és mindegyikben modern médiaformátumokat támogató integrált grafika van, így sokáig jó lesz még)
Újként is lehet nézelődni még... ha nagyon új platformot akarsz, akkor akár egy ryzen 7840H procis minigépet is vehetsz. Ebben már elég komoly integrált grafika van (a jobban sikerült 7840H-kat Ryzen Z1 extreme néven a ROG Ally-ban lehet megtalálni). Emellett nyilván friss technológia, DDR5 meg minden. (Amazon.de -n találsz pl minisforum gépet ilyen procival, 900 eur alapáron (BF akció van amazon prime-osoknak, ha esetleg van ismerősi körödben valaki...), jó márka, 32gb ram, 1tb ssd, FSR-ral minden mai gémet visz, és lesznek is optimalizálva rá a kézikonzol miatt. Sőt hát ez a 7940H, ami még magasabb órajeleket tud, mint a 7840H) amazonról egy héten belül szállítanak, valszeg 10 eur körül, és magyar áfát kell fizetned, ha magyarországra rendeled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!