Van bármi mód arra, hogy bekapcsoljam a számítógépet bekapcsológomb nélkül?
Beszorult a bekapcsológomb ezáltal nem tudom bekapcsolni.
Láttam neten hogy 2 pint össze kell zárni. Ez igaz? És melyiket kell ha tényleg működik?
Ha nem tudod megjavítani a gombot és esetleg van egy "Reset" gomb azt is rádughatod a Power sw tüskéire. Vagy, ha pusztulat a ház és "mindegy", akkor a bekapcs gomb kábeleit ki is vezethezed a végüket lecsupaszítva.
Hosszabb távon ez is biztonságosabb mint csavarhúzóval indítgatni.
"Oké. Megkeresem ezt a power sw-t. A bekapcsgomb nincs az alaplapra dugva mert állítólag folyamatosan újraindult miatta."
Persze hogy újraindul ha be van szorulva. Az olyan mint ha folyamatosan nyomnád.
Ha nyomod akkor bekapcsol, ha még mindig nyomod 5mp-ig akkor meg ki, de ha ki van kapcsolva akkor meg be, stb.
Akkor keresd meg hova VOLT dugva és ott kell rövidre zárni.
De lehet a tápegység kivezetésein is, csak rohadtul nem mindegy mit zársz rövidre. Cseréld ki inkább azt a kapcsolót!
nézd meg, a merevlemez (HDD) csatlakozóit! (táp és adatkábel)
húzd szét, majd csatlakoztasd újból őket.
az Alaplapon is mozgasd meg a csatlakozókat (húzd le, majd dugd vissza.)
RAM modulokat, vedd ki, majd tedd vissza...
ha ezek után megszűnik az újraindulás, valamelyiknél kontakt hiba lépett fel.
ha ezek után is újraindul még a portalanítást kell elvégezni (a tápegységet is), vagy az is lehet, hogy a tápegység a hibás.
Tehát most akkor kiderült, hogy nem is voltberagadva agomb, hanem más hiba van?
Amúgy volt egy gépem, aminek szétesett a bakapcs gombja. Utána egyszerűen az újraindítás gombot kötöttem be a bekapcsoló helyeré (mármint az alaplapon a power tűkre dugtam rá).
Ha egyszer mégis szükség lenne, ennyire egyszerű is lehet a meoldás.
Hogy mostmiértnem bootol a géped, az sajnos már túlmegy egy fórum képességein, ha nem értesz hozzá. Így marad a szerviz. De előbb 9 javaslatait érdemes végigpróválni, legtöbbször valóban csak ilyen banális gondok vannak. Én is mindig ezekkel kezdem a hibaellenőrzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!