Normális, hogy így melegszik egy 5800X ?
Üdv!
Vettem egy 5800X-et (3600-ost cseréltem), AMD Ryzen master és core temp szerint is 55-60körül van alapon, jatéknál pár perc alatt 90-en van - korábban a 3600-os a 60at se érte el soha.
A hűtő egy Alpenföhn Brocken 2, már 2x újrapasztáztam, utoljára vettem Alphacool Apex-et, de semmi. Kíváncsiságból visszatettem a 3600-ost, megint max 60fok volt prime95-el.
Tudtam, hogy az 5800X melegszik, na de ennyire? A hűtő elvileg 170TDP-s, így elég kellene, hogy legyen.
Érdemes lenne más hűtőt venni (esetleg vízhűtés)?
Vagy próbáljak meg változtatni a PPT/TDC/EDC?
A lap amúgy egy MSI x570 gaming plus, táp seasonic 1000, vga pedig 6900XT.
Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni!
Ryzen masterben undervoltold.
Ha játéknál eléri a 90 fokot akkor ott valami nagyon nem oké, a játék ezeknek csak részterhelés.
Érdemes megnézni a beállításokat a Biosban és a feszültségeket, előfordulhat hogy a PBO miatt a lap ész nélkül tolja teljesen feleslegesen az áramot a prociba. Bios vagy Ryzen master és visszaveszel a feszből, esetleg limitálod a socket powert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!