Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Néha az SSD felugik 100% ra...

Néha az SSD felugik 100% ra és ilyenkor a gép megfagy pár percre. Miért?

Figyelt kérdés

Egy ideje fent áll az a probléma, hogy egyszer csak nem teljessen, de lefagy a gép. Arra gondolok, hogy az egér még mozog, youtube videók is mennek tovább. De pl a játékok megfagynak, illetve ha megpróbálok egy programot ilyenkor megnyitni vagy nagyon sokáig tölt vagy megfagy teljessen a gép.

Nem vettem észre, hogy befolyásolná az éppen aktuálissan használt program, van hogy játék közben jön elő, de van hogy csak chrome használata közbe.

Windows telepítésnél a SATA vezérlőt ACHI ra állítottam, de pár nappal később átállítsa magát PCI IDE-re. Már többször visszaállítottam, de mindig PCI IDE lesz előbb vagy utóbb.

Valakinek van valami ötlete a megoldásra?

2023. nov. 15. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Milyen ssd van?
2023. nov. 15. 14:20
 2/4 anonim ***** válasza:
14%
Kimerült az elem az alaplapon, ki kell cserélni. Ilyenkor nem áll el esetleg az óra is egy rövid időre?
2023. nov. 15. 14:51
 3/4 anonim ***** válasza:
HDSentinel programmal nézd meg
2023. nov. 15. 21:36
 4/4 A kérdező kommentje:

1) kingston 500gb

2) Az lehetséges, mert áramszünetek után bekell lépnem bios ba (nem kell állítani semmit, csak kilépek mentéssel). Nem igazán értek ehez, mit kell figyelni itt? Minden alaplapba ugyan olyan elem megy? Ha igen akkor mi a neve?

3) Megnéztem, itt nem találtam semmi különösset. Teljesítmény 100%, kondíció 99%, Becsült hátralevő élettartam: több mint 1000nap

Egyébként azért fagy mert a sata vezérlő nem achi-n van? Én nem tudom, csak megemlítettem a leírásban, hátha az számít valamit

2023. nov. 16. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!