Öcsémnek megfelelő “gamer” pc? Szeretnék öcsémnek karácsonyra venni egy pct amin tud játszani játékokkal . Pl gta , warzone, fortnite és ezekhez hasonló grafikájú játékok.
18 éves lány vagyok és találtam egy összeállított pct ami árban megfelelne nekem. Beillesztem ide a konfigot és kérlek valaki segítsen ,hogy ez megfelelő e és jó e.
ASRock H610M-HDV/M.2 alaplap (90-MXBH60-A0UAYZ)
Be quiet! Pure Rock 2 fekete processzor hűtő (BK007)
Kolink Citadel Mesh RGB üveg ablakos fekete számítógépház
Kingston FURY Beast DIMM 2x8GB 3200MHz DDR4 memória (KF432C16BBK2/16)
Intel Core i5-12400 processzor (BX8071512400)
Western Digital WD Blue SN570 500GB M.2 NVMe SSD meghajtó (WDS500G3B0C)
Cooler Master MWE Gold V2 750W tápegység (MPE-7501-ACAAG-EU)
Ha valaki tud jobbat vagy esetleg egy kicsit olcsóbban de kb ilyen tudású gépet kérlek jelezze. Bármilyen segítséget elfogadok! Köszönöm előre is
Messze túl nagy a táp, túl drága a számítógépház, kicsit kevés az SSD, de a játék szempontjából a legfontosabb, hogy nincs benne videókártya.
A fenti játékokhoz a processzor is túl erős.
Kérdés persze, hogy ezért mennyit kérnek, mert egy videókártyát még simán bele lehet tenni, épp a nagy táp miatt, de az még megtolja vagy 150-200 ezerrel a végösszeget (már ha olyan videókártyát akarsz mellé, ami a processzor erejéhez passzol).
#4 Egyrészt leírta, hogy milyen játékokra kellene, másrészt mindenki leszarja, hogy anyuci-apuci mennyiért vett neked gépet.
Kérdező, ez nagyon cuki tőled. Én pl. az alábbi gépet tudom ajánlani: [link]
Ennyiből videókártyával nem nagyon van mit ajánlani. Ha jelentősen alábbadja az ember processzorban, alaplapban, házban, tápban, akkor is kb. 280-ra jön ki alsó hangon, igaz, egy 12 gigás RTX 3060 videókártyával (de csak ez utóbbi alkatrész 130 ezer Ft).
INTEL CORE I5-11400F 2.60GHZ LGA-1200 BOX INTEL HŰTŐ VENTILÁTORRAL 50 ezer
ASROCK H510M-HDV Alaplap 26 ezer
DEEPCOOL WAVE V2 ház 9 ezer
GAINWARD 2430-BLISS GEFORCE RTX 3060 12GB GDDR6 GHOST PCIE videókártya 130 ezer
KINGSTON FURY 16GB BEAST DDR4 3200MHZ CL16 KIT KF432C16BBK2/16 memória 17 ezer
DEEPCOOL PF600 600W táp 18 ezer
KINGSTON 1TB NV2 M.2 PCIE M.2 2280 SNV2S/1000G SSD 23 ezer
Összeszerelés 7 ezer
Amiket te beírtál, az pl az ipon.hu Gépösszerakójában (600 wattos táppal, extra processzorhűtő nélkül, de 1 gigás SSD-vel) összeszerelve 186 ezer Ft. (ebben ugye nincs videókártya).
Tehát amit írtál, az 186 ezerért is elérhető, viszont gamernek nem jó, kell bele videókártya.
130 ezer Ft-ért van jó videókártya, ami passzol a processzorhoz, modern, valamennyire időtálló, ezzel együtt 312.
A felsorolt játékokhoz ez viszont túl jó konfig, és vannak benne indokolatlanul túlzó részek. Ha ezeket lenyesegeted, akkor egy nyers konfig (ami a fenti játékokra is jó, leszámítva a grafikát) kijön 160 ezerből.
Erre 130-ért teheted ugyanazt a videókártyát, akkor 290.
Kb. ez a 4 út áll előtted.
Disclaimer: az egyes választott alkatrészekkel persze lehet vitatkozni, párszáz-párezer Ft-os különbségek lehetnek, hogy az SSD az most kingston vagy WD, vagy Samsung legyen, vagy miért ennek a gyártónak a videókártyája van benne, vagy egy kicsit más alaplap jobb lenne stb... a lényeg a dimenziók érzékeltetése volt.) Talán a 12 gigás 3060 a warzone-hoz, fortnite-hoz, gta-hoz lehet jogos kérdés (a 12 giga tényleg sok ide), de kb. 10 ezret lehet spórolni a 8 gigás változattal, de az már biztos hamar kevés lesz.
Gta , warzone, fortnite-ra kb ilyet nézzél, ha a monitor 60hz vagy 75hz-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!