Gamer pc építésébenkérek tanácsot?
Kb úgy 250-280ft-os árkategóriában gondoltam.
Lehetőleg amd-s procival.
Intel hd4000 a mostani GPU-m úgyhogy bármi más nagyon jólenne ahhoz képest.
Köszi
Szerinted ehelyett az alaplap hejett nem lenne jobb ez: [link]
Olyan lapot veszel amilyet akarsz, csak felvázoltam a maximumot amit kihozhatsz a költségvetésből.
Így is a videokártya használt, mert az egy 140-150 ezres kártya a boltban.
Ha még költeni akarsz 20000-ret.
Én inkább a házat turbóznám egy 10.000-rel. 20.000 körül már sok ventilátoros komolyabb házikók vannak, az a lap kiszolgál szinte bármilyen AM4 processzort. Ha csak nincs szükséged teljes ATX méretű lapra.
Miért ne érné meg? 300.000 alatt nagyon is van létjogosultsága.
Az új platform (DDR5) már szinte megfizethető, de
A te esetedben AM4-en kijön a lap+proci+ram kombó kb 120-130 körül.
AM5-re ha ugyanúgy Tuf gaming lap, kingston ram 32 GB , Ryzen5 7600 kb 80-100.000Ft-al több. Ami azért, ha relatíve szűk a keret, akkor teljesen jó alternatíva az AM4, igaz korlátozott (max egy Ryzen 7 amit rádobhatsz)a fejleszhetőség.
De azért ez nem egy rossz gép de a DDR4 vége.
És igen, ha van türelem és megépíted magadnak, akkor spórolhatsz, ha hardveraprón összeguberálod a belevalót nem is keveset.
Vagy, ha nem kell "komoly" gamer gép akkor nyomhatod integrálttal is AM4-en! (GTA V, CS2, Valorant.. stb) a fő csapás irányban akkor 5600G!
Rokon gyerek imádja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!