Melyik Windowst bírná el a gép?
Van egy Hp Compaq 8000 Elite gépem a kövi hardverrel:
Intel Inside Celeron 430 1.8GHz, 1 mag, 1 szál 73°C
4Gb DDR3 memória, 2x2Gb
80Gb TOSHIBA merevlemez meghajtó, csatlakozási felület: alaplapi SATA I csatlakozó 47°C Kondíció: ismeretlen
Intel grafikus gyorsító (TM) 4500 alaplapi integrált chip, 64Mb videomemória, GeForce GT 210 grafikus processzor az alaplapi PCI-express csatlakozó, 512Mb videomemória 68°C
Remélem minden fontos adatot megadtam. Jelenleg Windows Vista Starter x32 megy a gépen, de valami iszonyat lassú lett pár napja, konkrétabban mondva kb 10-15 perc mire bekapcsol, és lassan tölti be a weboldalakat is. Néztem neten, hogy Windows 8.1-nek még elég az x32 verzió, vagy már nem?
HDD helyett tehetsz bele SSD-t, ami sokat gyorsít a rendszer általános működésén (fájlok betöltése), és mehet rá szerintem Windows 8.
Elég akár egy 128GB-os is: [link]
Windows 10-hez már processzor csere ajánlott, pl. egy kétmagos E8400 2ezer Ft körül.
Persze mondjuk nagyfelbontású Youtube videók akadozásán ez sem segít, ilyeneknél a CPU/GPU a gyenge láncszem.
Köszönöm a segítséget!
Akkor szerzek egy SSD-t, de támogatni fogja a gép?
Meg ha jól tudom, videokártyát se lehet beledugni, de majd szétnyitom, hogy megnézzem mi van benne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!