Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ez problémát jelenthet majd...

Ez problémát jelenthet majd újabb, erősebb vga esetén vagy pár év múlva, hogy csak 10. Gen processzort támogat az alaplapom?

Figyelt kérdés
Még 2020-ban vásároltam a gépet és akkor mit sem sejtve, hogy ez lesz spóroltam az alaplapon. És vettem egy B460-at egy I3 10100F-el. Amit most fejlesztettem egyenlőre 10600-ra. Azért csak erre mert nem tudom, hogy a több magot mennyire tudnám kihasználni. Hogyha ezeknek a processzoroknak a teljesítménye elkezd kevés lenni a játékoknak vagy bekerül egy erősebb vga akkor mennyire lesz gond, hogy nem tudok csak 10. Generációs cput betenni 11 helyett? Hogyha sok vagy elfogadható fpst akarok vagy kevesebb akadást akkor mennyire lesz baj a Comet Lake generáció? Interten azt látni, hogy az I5 processzorom nem csak, hogy játékok alatt képes néha 80-100w fogyasztást elérni. De ez az utolsó generáció ami alig másabb mint egy skylake. A 11 is nagy fogyasztó de az már fejlődés is volt. Akkor már biztos, hogy fejlesztenék más foglalatra de ha szorítani fog a gatya akkor maradni kell egy darabig lga 1200-on. És ha 10-15% teljesítmény előnyt tudna egy 11 genes cpu az is már számít. Igaz, hogy egy I9 10900K majd amikor már a 8-10 mag kezd izzadni akkor hasonló lehet egy 11900-hoz a plusz két mag miatt. De az egymagos teljesítmény is számít és abban az egyesek szerint kicsit jobb mások szerint sokkal.
2023. nov. 4. 18:37
 1/2 anonim ***** válasza:
91%

Ez most megint a szokásos blog kérdésnek álcázva?

"Hogyha ezeknek a processzoroknak a teljesítménye elkezd kevés lenni a játékoknak vagy bekerül egy erősebb vga akkor mennyire lesz gond, hogy nem tudok csak 10. Generációs cput betenni 11 helyett?"

Semennyire,ha még két évet kihúzol ezzel a rendszerrel akkor akkor a platform már 5 éves lesz, téged kiszolgált, eladod és veszed az újat.

Az alaplap nem nyújt semmilyen előrelépést a későbbiekben, az i9-ek megvétele áruk és teljesítményük miatt teljesen értelmetlen lenne, ha ez kevés akkor veszel megint egy belépő lapot egy közepes procival és használod újabb 4-5 évig, mint ezt. Felesleges túlgondolni.

2023. nov. 4. 19:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Én már procicsere helyett is fejlesztettem volna. 12100F kb hozza a 10600 szintjét. Játékokban mindenképp, a sokkal magasabb magonkénti teljesítmény miatt, simán kompenzálja a kevesebb magot. És egy B660 D4 vagy akármi lap, ram maradhatott volna. AM4 se lett volna rossz váltás.

Na mindegy... most már ez van. Így a jövőben én már AM5-re gyúrnék. Jövőre érdemes lesz ránézned, hogyan állnak az alaplap, DDR5 és ryzen 6 mag árak.

10-11. gen pedig tökmindegy. Érdemi különbség nincs köztük. Nyipván volt fejlődés, de amikkr a 10600-ad kevés lesz, ott már egy 11. gen proci se sokat segítene. Jobb szép lassan előre menekülni így pc fejlesztést tekintve.

2023. nov. 5. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!