Ez problémát jelenthet majd újabb, erősebb vga esetén vagy pár év múlva, hogy csak 10. Gen processzort támogat az alaplapom?
Ez most megint a szokásos blog kérdésnek álcázva?
"Hogyha ezeknek a processzoroknak a teljesítménye elkezd kevés lenni a játékoknak vagy bekerül egy erősebb vga akkor mennyire lesz gond, hogy nem tudok csak 10. Generációs cput betenni 11 helyett?"
Semennyire,ha még két évet kihúzol ezzel a rendszerrel akkor akkor a platform már 5 éves lesz, téged kiszolgált, eladod és veszed az újat.
Az alaplap nem nyújt semmilyen előrelépést a későbbiekben, az i9-ek megvétele áruk és teljesítményük miatt teljesen értelmetlen lenne, ha ez kevés akkor veszel megint egy belépő lapot egy közepes procival és használod újabb 4-5 évig, mint ezt. Felesleges túlgondolni.
Én már procicsere helyett is fejlesztettem volna. 12100F kb hozza a 10600 szintjét. Játékokban mindenképp, a sokkal magasabb magonkénti teljesítmény miatt, simán kompenzálja a kevesebb magot. És egy B660 D4 vagy akármi lap, ram maradhatott volna. AM4 se lett volna rossz váltás.
Na mindegy... most már ez van. Így a jövőben én már AM5-re gyúrnék. Jövőre érdemes lesz ránézned, hogyan állnak az alaplap, DDR5 és ryzen 6 mag árak.
10-11. gen pedig tökmindegy. Érdemi különbség nincs köztük. Nyipván volt fejlődés, de amikkr a 10600-ad kevés lesz, ott már egy 11. gen proci se sokat segítene. Jobb szép lassan előre menekülni így pc fejlesztést tekintve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!