Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kötéshiba vagy zárlatos...

Kötéshiba vagy zárlatos eszköz lehet a gond?

Figyelt kérdés
Van egy pc-m és a mai napon sistergő hang hallatszott a tápegység felől, még nem kapcsoltam be sem csak áram alatt volt, de már hallani lehetett. A lámpák a házba villogni kezdtek. Ebből gondolom, hogy a gép tápegysége valószínűleg elromlott. De áramtalanítottam és a villogás ugyanúgy megmaradt még percekig. Ez kötéshiba, vagy valami az áramkörrel lehet? Lehet, hogy nem a tápegység a gond?

2023. nov. 1. 19:27
 1/10 anonim ***** válasza:
54%

A villanyóránál kapcsod le a kismegszakítót és vissza.

A tápegységbe pedig nyomd be rendesen a csatlakozót.

2023. nov. 1. 19:30
 2/10 anonim ***** válasza:
38%

Hidd el hogy nem tudjuk.

Kérdezd meg a szomszédokat hogy ők is tapasztaltak-e hasonlót.

"Ebből gondolom, hogy a gép tápegysége valószínűleg elromlott."

A lámpa villogásból nekem nem következne egyenesen ez az összefüggés ...

2023. nov. 1. 20:00
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Csináld amit egyes írt.

Van olyan hogy a kismegszakító vacakol. Kapcsold ki-be! Ha nem jó lehet tovább hibát keresni!

2023. nov. 1. 20:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Első körben az elektrolit kondenzátor adja meg magát, elektrolitja "felforr". háza felpúposodik és "kipöfög"..

De lehet más is...

Vedd ki a tápegységet, nézz bele a házba, tetején púpos kondit fogsz látni.

2023. nov. 1. 20:59
 5/10 Morzsi007 ***** válasza:
Nem a PC tápban van a hiba, ha azután is villogtak a lámpák, miután kihúztad a konnektorból a tápkábelt. A sistergés azért volt, mert kissé akadozik az áramellátás. Meg akkor is van ilyen, mikor a tápkábel nincs bedugva rendesen a gépbe, de az első mondatom ezt kizárja. A szolgáltatótól is jöhet a hiba, de egy rosszabb, haldokló kötés is okozhatja. Csináld meg, amit az első írt, ha fenn áll a hiba, akkor valamelyik kötődobozban vagy a lámpa foglalatában lesz a hiba, lehet elég csak jobban beletekerni az izzót.
2023. nov. 2. 07:01
 6/10 A kérdező kommentje:
Ma este megnézem, ha lekapcsolom a kismegszakítót és a lámpákat is átnézem lett e eredménye. A tápkábel nem gond, az teljesen jól van bedugva.
2023. nov. 2. 09:08
 7/10 A kérdező kommentje:
Nem történt változás, a pc-t több konektorral teszteltem mindig ugyan az. A tápegységnek pedig baja nincs. De ha utánna mást mondjuk egy laptopot használok akkor gond nélkül megy minden. Valami ötlet?
2023. nov. 2. 19:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem volt ez a kérdés már egyszer nem annyira régen?
2023. nov. 2. 19:33
 9/10 Morzsi007 ***** válasza:

“Nem történt változás, a pc-t több konektorral teszteltem mindig ugyan az.”

Mit jelent, hogy mindig ugyanaz?

2023. nov. 3. 06:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
most nem találom, de volt már ez a kérdés. Akkor is így csuklóztatott minket. Találgattuk hogy mi lehet, de semmit nem sikerült kiszedni a kérdezőből... véletlenlenne?
2023. nov. 3. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!