Formázott HDD visszaállítása?
Ha nem volt wipeolva csak gyorsformázva lett és azóta még nem volt rá írva akkor néhány recovery szoftver egész jó eredménnyel tud dolgozni.
Anno egyszer az Easeus Data recoveryjét próbáltam ki és törölt dolgokat is vissza tudott állítani valamint gyorsformázott HDDről is vissza tudott állítani elég sok mindent. Nem mindent, de a képek,zenék, videók egy részét sikerült visszahozni. Akkoriban volt lehetőség havi előfizetésre, ilyen opció most nem láttam:
Ha gyorsformázással formatáltad a merevlemezt, van némi esély, hogy fájl(rendszer) helyreállító programokkal - mint például a Testdisk ( [link] ), a Recuva ( [link] ) - egy másik meghajtóra (hogy az eredeti meghajtó integritása ne sérüljön) jó esetben helyre tudod állítani a fájlokat/a fájlrendszert.
Ha viszont teljes körű formázást használtál - szektorról szektorra felülírva a merevlemez tartalmát - akkor fuccs az adatoknak.
Recuva (mélykeresés) +1
Másik meghajtóra irányítani a visszaállítást, de nem fog sokat találni. Már volt ilyen esetem.
MAXIMUM, ha minden kötél szakad, adatvisszaállító cégek, ami nem olyan olcsó...
Recuva, Test Disk.
De érdemes szem előtt tartani, hogy ha valaki nem tudja, hogy mit csinál, könnyen elszúrhatja az utolsó esélyét is. Érdemes ilyenkor hozzáértő (mármint tényleg hozzáértő, nem csak magát annak gondoló) személyt megkérni, hogy segítsen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!