Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ilyen hangos a laptop...

Miért ilyen hangos a laptop YouTube közben?

Figyelt kérdés

Amint elindítok egy videót, felpörög a ventilátor, és jobban hallani, mint a videót.

Fujitsu Lifebook E753 laptop. Itt egy hangfelvétel, remélem hallatszódik:

[link]

Illetve ez a konfig ha szükséges:

[link]

Nemrég cseréltem procit benne, illetve MX4 pasztát kapott. Teljes portalanítással együtt. Neten láttam olyat, hogy a réz hőcső meg tud sérülni, távozik belőle valami folyadék, és így nem tudja hűteni megfelelően a gépet. Ez igaz lenne?

2023. okt. 31. 19:01
 1/5 A kérdező kommentje:
Ja az lemaradt, hogy hűtőpad is van alatta, de mégis 80-83 fokon mozog a pró ci.
2023. okt. 31. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A gép nem képes kezelni a youtube vp9 kódekét, nincs hardveres támogatás hozzá. Így a processzor egy szoftveresen emulált feldolgozást csinál, ami nagyon megterhelő számára.

Többféle megoldás is van így a problémádra:

1) elviseled, ez van. Csoda, ha lejátssza komolyab frame dropok nélkül a 1080p 60 fps tartalmakat.

2) enhancer for youtube kiegészítőt letöltöd, és bepipálod a h.264 lehetőséget a kiegészítő beállításaiban (nem tudom pontosan hogyan van, de a 50-60 fps tartalmak tiltása lehetőség mellett van)

Ez annyit csinál, hogy a videók többnyire fent vannak, általában max 720p-ben a youtibe-on a régebbi h.264 kódekkel is, amihez még van hatdveres támogatása a gépednek.

3) chrome böngészőhöz van egy h264ify kiegészítő is, ami csak ezt csinálja meg, mindenféle egyéb sallang nélkül.

4) cseréled a gépet egy modernebbre.

2023. okt. 31. 19:40
 3/5 anonim ***** válasza:
Alacsonyabb felbontás és kész.
2023. nov. 1. 01:36
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Így már értem, mi a baj. Firefoxot használok, megtaláltam hozzá is a h264ify addont, de nem nagyon változott a helyzet. Egyébként 1080p60-at még bírja, de ha átlépek egy másik oldalra vagy megnyitok egy progit egyből lefagy a firefox. Van amikor a 1440p60 is elindul, gondolom olyankor kevesebb minden fut a háttérben, és több erőforrás marad.

Csere már tervben van, ebben a hónapban lett volna kész, de közbejött egy olyan dolog, ami miatt nem tudom befejezni az új gépem építését.

2023. nov. 1. 02:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Jobb katt a videóba és... úú, nincs előttem, de ilyen infó menüpont van. Ott kiírja, hogy milyen kódeket használ a yt. h264 esetén AVC szót kell keresni.

[link]

Stats for nerds a menüpont neve angolul.

Na, és ilyen egy h.264 kódekes videó, az AVC az:

[link]

Amúgy én elviselném a hangos ventit, mert tényleg sokszor levesz a videó minőségéből a yt

2023. nov. 1. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!