Jelenleg melyiket eri megvenni, AMD-t vagy INTEL-t (proci)?
Technológiában és árversenyben is lemaradásban van az Intel.
Szóval maximum akkor éri meg ha áron alul jutsz hozzá.
AM5-re éri meg építkezni, vagy AM4-re ha olcsón szeretnél.
Én nem értek hozzá, de ha benchmark helyezéseket nézek akkor az amd sokkal jobban megéri
mert olcsóbban erősebb procikat adnak
De lehet tévedek, én csaka puszta számokat nézem!
Pl szinte ugyanannyiba kerúl egy ryzen5 mint egy I3, és a ryzen5 messze erősebb aza datok szerint.
Fejleszteni sosem késő elkezdeni, meg megszerezni a technológiai előnyt.
Nem igaz, hogy csak olcsóbb, hanem fejlettebb is lényegesen.
Intel cirka 3-4 év lemaradásban van perpillanat, amit nekik lehet évtized végére sem sikerül behozni, de persze sosem tudni mikor fordul meg a kocka.(AM3 után sem számított senki egy ilyen visszatérésre)
akkor most erdemesebb AMD-t venni?
Atlagban most akkor dragabbak is vagy maradt kb. az ar arany ugy ahogy regebben ahogy irtam? Tehat teljesitmenyileg es OC szempontbol is (tudom az alaplaptol is fugg, de attol tekintsunk el) is es mar olcsobb is?
Rákeresel a tesztekre, az AMD jól teljesít.
Megnézed az árakat, nem drágább.
Nem értem mit pörögsz ilyen 10 évvel ez előtti arányokon, átlagokon... megveszed ami ugyanazt a teljesítmênyt olcsóddan adja azt' kész. Van egy rakás teljesítményszint mind külön árazással, nincs olyan hogy "átlagban".
Az OC az egy értelmetlen dolog, nem tudsz annyit növelni a teljesítményen hogy megérje egy percet is foglalkozni vele.
Azt sem értem, miért szempont mit istenítenek a fanboyok. Ha A jobb de a B fanboyai azt mondják az szar akkor nem veszed meg? :)
Van amire ugyanazért a pénzért jobb az AMD, van amire jobb az intel. Azt vedd ami a te igényeidet olcsóbban kielégíti, az ilyen kesze-kusza dolgojat meg felejtsd el.
OC szempontjából jobb az Intel viszont ott nagyon drága kiépíteni olyan rendszert és jobban jársz egy eleve jobb CPU-val.
AM4/AM5 vonal előnye még, hogy sokkal jobb alaplapokat kapsz olcsóbban és egy kisebb OC belefér, de a ZEN architektúra nem túl jól skálázódik de cserébe piszok hatékony. Szóval inkább megéri a feszt csökkenteni és akkor egy csendesebb, kevesebb hőtermelésű rendszered lesz töredék fogyasztásból, mint a konkurencia megoldása.
OC szempontjából az intel is csak egy fél hajszállal jobb. A 900-adokat évek óta leválogatják a gyártósoron és amik jobban sikerültek azok kerülnek a piacra 900KS jelöléssel. Pont emiatt mezei 900K-ból 98%-ban nem jön ki annyi OCval, mint egy KSből.
A 600K és 700K esetén sem nagyon lehet gyári órajel fölé menni, 10% sztem ezekből sem jön ki.
Egy magon 5-6-7% sokat nem számít, all-core a 900F többet nyújt alig drágábban.
Ma már nincs olyan mint 20 éve hogy 25-40%- kihozhatók pluszban a jobb procikból filléres léghűtéssel...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!