Miért omlik össze folyton?
Szép Napot!
Nos, adott egy Asus A88XM-A alaplap egy AMD-A10 6800K-val 8 gb (2*4) CMY8GX3M2A1600C9B Corsair rammal, és egy GTX 950 videókártyával és egy 500 wattos FSP táppal.
A probléma az hogy driver telepítése közben mindig lefagy úgy hogy utána már a windows se indul el. De pontosan ugyan ott fagyott le folyamatosan. Ezért ráraktam egy windows 8.1-et mert az alaplap azt szerette úgy olvastam, így se volt jó rendben kivettem a videókártyát biztos azzal van valami de ahogy csak driverhubon is szedné le a drivereket ugyan úgy lefagy mintha benne volna a videókártya ( itt szeretném megjegyezni először nem driverhubon keresztül hanem manuálisan az nvidia oldaláról akartam letölteni de ugyan úgy telepítés közben összeomlott.) Rendben 2013-as bios volt rajta frissítettem a legújabra. Újra próba és videókártya nélkül is összeomlik. De úgy hogy utána újra kell rakni a gépet. Fucsa mert videókártyával is és anélkül is ad képet míg nem szeretnék drivert telepíteni. Két dologra tudok gondolni. Az egyik a Ram ugyanis hivatalosan 1600 asok ramok de a Bios csak 1333-asnak látja és a támogatott ramok között nincs rajta csak ez CMY8GX3M2A1600C9 az enyémnek a végén ugye van egy plusz B a másik pedig az hogy lehet hogy van ahhoz köze hogy mind alaplapról mind a videókátyából HDMi portot használok.
Elnézést ha nagy hülyeségeket írok de még csak ez az első Pc-m gyerekkorom óta szerettem volna egyet és most végre megengedhetek ennyit de elég unalmas hogy a windows kulcsot szinte már majdnem megtanultam.
Köszönöm az időtöket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!