ECC memoria az szerver memoria?
Figyelt kérdés
2023. okt. 20. 12:37
1/4 anonim válasza:
Leginkább az, vagy workstation. Egyszeri bithibákat észrevesz és korrigálni is tudja.
2/4 anonim válasza:
A leginkább azt én úgy finomítanám, hogy legnagyobb valószínűséggel az, ha egy olyat látsz. Szervereknél alapszintű követelmény szokott lenni, hogy tudja ezt; Ettől függetlenül szerintem létezik olyan felhasználói alaplap és ram, ami szintén tudja ezt, de felesleges amúgy.
3/4 anonim válasza:
Mi pl. realtime tesztgépekhez is ilyet használunk. Egyszer amikor rendeltünk gépet, kérdeztem, hogy ez most szerver? Mondták, hogy WS-nek adják. A különbséget nem igazán tudom, talán hogy a szerver 24/7-re van kitálálva, a másik nem?
4/4 anonim válasza:
Van unbuffered ECC, kevesebb "funkcióval" ezt általában be lehet pattintani desktop alaplapba is és a processzorok is támogatják ( az AM4/AM5 pl igen ).
A Fully-buffered vagy registered ECC az szervermemória, megfelelő chipset és processzor kell hozzá, a normál asztali lapok be sem indulnak vele.
A legggyakoribb reg ecc modulok x4-es chipekből épülnek fel, ezzel az asztali processzorok IMCje nem tud kommunikálni ( az csak x8 és x16-tal tud).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!