Miért kap kékhalált a laptopom?
A kékhalál vagy más néven "Blue Screen of Death" (BSOD) egy olyan hibaüzenet, amelyet a Windows operációs rendszer jelenít meg, amikor valamilyen súlyos problémába ütközik. Az okok lehetnek hardveres hibák, illesztőprogramproblémák vagy szoftverhiba. A hibaüzenet általában tartalmaz egy hibakódot és egy rövid leírást, amely segíthet azonosítani az okokat.
Az, hogy a laptopod csak egy adott WiFi-hálózaton (az eduroam esetén) tapasztalja a kékhalált, azt sugallhatja, hogy ez a probléma kapcsolódik valamilyen specifikus hálózati beállításhoz vagy konfigurációhoz. Íme néhány dolog, amit megpróbálhatsz:
Illesztőprogramok frissítése: Győződj meg róla, hogy a laptopod hálózati illesztőprogramjai (Wi-Fi vezérlő) a legfrissebb verzióban vannak. Látogass el a laptop gyártója vagy a Wi-Fi vezérlő gyártója weboldalára, és töltsd le a legújabb illesztőprogramokat.
Frissítések telepítése: Folytasd a Windows rendszered frissítéseket. Néha a rendszerfrissítések olyan hibákat javítanak, amelyek problémákat okozhatnak.
Hálózati beállítások ellenőrzése: Ha csak egy adott hálózaton jelentkezik a probléma, győződj meg róla, hogy a hálózati beállításaid helyesek és a hálózat jól működik. Kérdezd meg az egyetemi hálózat adminisztrátorait, hogy segítsenek ellenőrizni a beállításokat.
Távolítsd el a régebbi vagy problémás frissítéseket: Az értesítés arra utalhat, hogy valamilyen frissítés hibát okozott. Próbáld meg eltávolítani azokat a frissítéseket, amelyek az értesítés előtti problémamentes működéshez vezetnek.
Vírus- és malwareellenőrzés: Végezz egy teljes vírus- és malwareellenőrzést a laptopodon, hogy kizárd a malware vagy vírusos fertőzést mint potenciális problémát.
Ha mindezek után továbbra is problémáid vannak, fontos lehet kapcsolatba lépni az egyetem hálózatkezelőjével vagy a technikai támogatással. Ők további segítséget nyújthatnak a specifikus probléma diagnosztizálásához és megoldásához.
Nálam is ugyan ez a hiba, szintén Debreceni Egyetem Learning Center és főépület.
Sajnos világszerte több egyetem is érintett, mivel az eduroam globális hálózat.
A hiba a Windows-ban rejlik és csak néhány laptopnál van hiba.
Több egyetem is tud a hibáról de nem tudnak tenni semmit...
Nektek azóta megoldódott esetleg?
Az a poén, hogy vettem egy wifi USB-s wifi stick-et és azzal is ugyan úgy kékhalálozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!