Mindennapi utazáshoz extra könnyű laptop, főleg irodai munkára? Esetleg 1kg alatt?
Van pár kiszemelt innen: [link]
Maximum 2kg-ig nézelődök, ha lenne 1kg alatti, az még jobb lenne. Elég széles már a választék, de félek a melegedéstől, illetve az AMD-k sokkal olcsóbbak, mint az intelek, ami nem tudom miért van? Ezt néztem ki: [link] , Kijelző méret 15.6 col mindenképp, ssd, 8gb ram, és szokásos e-mail, excel, stb munkákra használnám kizárólag. Fontos még a jó akku idő is (vonatoznék minden nap vele és ott is dolgoznék) Mit ajánlanátok
Figyu, en 2016-ban vettem egy ASUS-t, nagyon konnyu, nagyon strapabiro hazzal stb, hogy majd cipelem, es bla es 1.2kg... De a 15,6'-os gepet te sem fogod hordozni, en se vittem sehova. Nagyon sokat szamit az a par centi, szerintem 14"-ban gondolkozz, ha irodai munka es hordozni akarod. A melegedestol nincs okod felni, irodai munkaban olyan programokat hasznalsz, ami egy makdaralon is elmegy. (excel, powerpoint, word, bongeszo...)
ASUS-ban eleg jo akksikat talaltam, amik egy egesz napot siman visznek, nyilvan minel tobbet bir, annal nehezebb az akku.
Az a gép amit néztél a célnak untig megfelel, ha elbírod 😉.
Megizzadni az a kis 3-as Ryzen se fog, az integrált VGA excelezni, e-mail-ezni sőt YouTube-ozni is bőségesen elég.
Az, hogy Intel vagy AMD igazából ma csak szimpátia kérdése.
Az meg, hogy mennyire modern cuccot veszel az a processzorok-on és a ramon megfigyelhető Ryzen-ből ez a legfrissebb amit linkeltél. Intel oldalon meg a 13.gen és általában DDR5 memóriával vannak társítva. Ezt csak azért mert sok helyen 4-5 éves cuccot árulnak "akciósan"
Ilyen jellegű hurcibálós dologra én leginkább tabletben gondolkodnék. Kisebb a fogyasztásuk, ezért jobban bírják akksival, egyszerűbb dolgokra (e-mail, excel, stb munkákra) tökéletesen elég, felesleges több. Képernyő méret szubjektív, de egy laptopnál kisebb méret is bőven jó.
A döntő kérdés, hogy van-e olyan, amit laptopon meg tudsz csinálni és tableten nem?
Ha csak gépelni nem kényelmes tableten, akkor ahhoz is lehet billentyűzetet használni. Akár teljes méretű asztali géphez használt billentyűzetet is - bár ezt hurcolni kevésbé ideális, de ha neked ez kényelmes, akár ez is lehetséges.
Ismerek olyat, akinek elromlott a laptopjában a billentyűzet és inkább hurcol egy asztali billentyűzetet hozzá, minthogy megjavíttassa. Olyat meg többet is ismerek, aki tablethez hurcol külön billentyűzetet.
Mivel eddig nem került szóba, ha kimondottan a kis méret és hosszú akku idő a fontos, akkor érdemes lehet megnézni az Apple gépeket is.
Ízlések és pofonok kérdése, hogy valaki szereti-e, pénztárca kérdés, hogy van-e rá pénzed, felhasználás kérdése, hogy minden használni tervezett program elérhető-e rá. Az viszont tény, hogy az Apple nagyon kompakt kialakítású, könnyű és vékony gépeket gyárt. Mióta áttértek a saját fejlesztésű M1-M2 processzorokra, azóta meg nagy teljesítmény mellett is jóval kisebb a fogyasztásuk, a régebbi Maceknél mindenképpen. Esélyes, hogy az olcsóbb PC laptopnál is, így akksival is jóval tovább bírják. Arra, amit írtál a legolcsóbb MacBook Air is bőven elég. Legfeljebb a képernyő méret miatt kellene komolyabb modellt választanod. Én kimondottan hiányolom, hogy már nem gyártanak 11" MacBook Airt, sok hurcolásra azt sokkal jobban szerettem.
Persze más gyártóknak is vannak kis méretű, sőt kis fogyasztású gépei is. Viszont általában a kisebb méret az üzemidő rovására szokott menni, illetve az árat is növelni szokta.
Illetve, ha az extrém hosszú élettartam fontos neked, akkor érdemes lehet kiemelt szempontként kezelni, hogy vagy cserélhető akkus legyen a gép, így vihetsz magaddal a gép mellé plusz akkut és csere után megy tovább. Vagy a másik megközelítés, hogy ha a laptop akkuja nem cserélhető, akkor tudd PowerBankről tölteni. Léteznek olyan PowerBankek, amiken 110/220V csatlakozó is van laptop számára, de ma már sok laptopot lehet USB-C töltéssel egy komolyabb PowerBankről is működtetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!