Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért fuccsolnak be mindig a...

Miért fuccsolnak be mindig a cd-dvd olvasóim, íróim?

Figyelt kérdés

Lehet ez ellen valamit tenni?

Csak kerreg, keresi a lemezt, de a gyárit sem találja.

Mi az eljárás a hiba kiderítésére és mit lehet tenni esetleg?

#cd rom hiba
2023. okt. 12. 16:17
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha van lehetőséged, írj egy új cd-t/dvd-t (ellenőzéssel). Ha sikerül az írás és beolvasás, akkor az eszköz működik és a többi lemez (már) nem jó minőségű, esetleg tisztítása szükséges.

Az régi írott cd/dvd beolvasására van segédprogram, ami a legtöbb adatot összeszedi a lemezről (pl. CDRoller). Ha az eszköz hibázik, akkor lehet, hogy tisztítással megoldható; valamikor még lehetett kapni speciális szövetkorongot és tisztító folyadékot.

2023. okt. 12. 17:07
 2/5 anonim ***** válasza:
A lézer megy tönkre a használattól, ez ilyen, elhasználódik. Az írás jobban igénybe veszi mint az olvasás, ha sokat írsz vele hamarabb bekrepál mintha csak olvasna. Bár ez a mindig kicsit furcsa. Napi 200+ lemezt írsz vele?
2023. okt. 12. 17:30
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem írtam vele semmit és kb két tucatszor használtam.

Az asztali gépeimben is mindig tönkre mentek, most a laptopra akartam tenni egy régi eredeti játékot, de nem talál rajta semmit.

Majd megpróbálom megpucolgatni a lemezt is, meg valahol van cd rom tisztító diszkem is, ami egy pici kefével van ellátva, előkeresek, hátha koszosak a dolgok.

Mondjuk cigizek, szóval füstöt kaphattak esetleg, ha be tud menni.

2023. okt. 12. 20:05
 4/5 anonim ***** válasza:

Ne 20 éves dvd írókat használj.

Vannak új usb-s írók ma már.

2023. okt. 12. 23:22
 5/5 A kérdező kommentje:
Öt éves a laptopom, ami a gépben volt, az romlott el.
2023. okt. 12. 23:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!