Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Meddig jók a proci paszták?

Meddig jók a proci paszták?

Figyelt kérdés
Nos a kérdés fentebb eléggé fapados. A történet röviden: Úgy négy és fél éve delideltem az i7 4790k procimat amit akkor használtan vettem, thermal grizzly conductonaut került a magra. A kupakra thermal grizzly kryonaut. Persze proci húzva, 4.5 ghz-en teper, nekem megfelel mindenre, játékra is, veterán vagyok, nekem még elég a teljesítménye. Nem hajszolom a 100+fpst. Csak érdekelne, mi a helyzet a paszta öregedéssel? Konkrétan a kryonautra gondolok a kupakon. Ugyanis a hőfok a delidelés után, vagyis négy és fél éve nem változott. Ezek szerint ennyire időálló ez a termék, vagy csak szimplán szerencsés vagyok?

2023. okt. 9. 09:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A Thermal Grizzly nagyon jó pasztákat csinál, simán bírnak ennyit.

Még az MX-4 is simán kibír ennyit. Azt szokták mondani, hogy 2-3 évente érdemes újrakenni jó minőségű pasztával. Én évente szoktam, de nem azért mert kiszárad, hanem szimplán önmagam megnyugtatása a cél... egyéként a gyári Intel CPU paszták nézd meg mennyit szoktak elmenni, pedig az nem MX-4 meg Thermal Grizzly. Irodai gépek szinte soha nincsenek újrapasztázva, csak ha valami gond van velük és simán kibír a gyári paszta is rajta 3-4 évet, amíg először megbontják, szétszedik ezeket az "elhanyagolt" gépeket is.

Illetve érdemes még az miatt szétszedni azért 3-4 évente, hogy ne forduljon elő, hogy "összeragad" a hűtő meg a CPU. Nálam járt már olyan gép, aminél 1 órát szenvedtem mire az öreg szénné kövült paszta "elengedte" a CPU-t.

2023. okt. 9. 09:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy AM2-es AMD gép 12 évet ment az eredeti pasztával. Akkor is csak azért lett megbontva, mert elfüstölt az alaplap (púpos kondik), a procit a hűtőjével eladtam. Csont száraz volt a paszta amikor megbontottam, de sose melegedett túl, pedig korabeli játékok mentek rajra, a GPU szó szerint izzadt.
2023. okt. 9. 10:21
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Pasztázás túl van misztifikálva.

Előző procim egy core i5@2500k volt 2011 óta és 2022-ben lett pasztázva. Gyári hűtővel, igaz, húzva nem volt. Semmi gond nem volt a stabilitással, 70-pár fok fölé nem nagyon ment, soha nem vett vissza.

2023. okt. 9. 10:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az alábbi topik:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

#1-es hozzászólásában összeszedtem pár gyártó állásfoglalását.

2023. okt. 9. 11:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat. Egyelőre akkor nem is nyúlok hozzá. Mentek a zöldek.
2023. okt. 9. 19:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!