Meddig jók a proci paszták?
A Thermal Grizzly nagyon jó pasztákat csinál, simán bírnak ennyit.
Még az MX-4 is simán kibír ennyit. Azt szokták mondani, hogy 2-3 évente érdemes újrakenni jó minőségű pasztával. Én évente szoktam, de nem azért mert kiszárad, hanem szimplán önmagam megnyugtatása a cél... egyéként a gyári Intel CPU paszták nézd meg mennyit szoktak elmenni, pedig az nem MX-4 meg Thermal Grizzly. Irodai gépek szinte soha nincsenek újrapasztázva, csak ha valami gond van velük és simán kibír a gyári paszta is rajta 3-4 évet, amíg először megbontják, szétszedik ezeket az "elhanyagolt" gépeket is.
Illetve érdemes még az miatt szétszedni azért 3-4 évente, hogy ne forduljon elő, hogy "összeragad" a hűtő meg a CPU. Nálam járt már olyan gép, aminél 1 órát szenvedtem mire az öreg szénné kövült paszta "elengedte" a CPU-t.
Pasztázás túl van misztifikálva.
Előző procim egy core i5@2500k volt 2011 óta és 2022-ben lett pasztázva. Gyári hűtővel, igaz, húzva nem volt. Semmi gond nem volt a stabilitással, 70-pár fok fölé nem nagyon ment, soha nem vett vissza.
Az alábbi topik:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
#1-es hozzászólásában összeszedtem pár gyártó állásfoglalását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!