Véleményeznétek a komfigomat? Mennyire jó ez az összeállítás?
Sziasztok! Összeállítottam a számítógépem új konfigurációját, és szeretném a véleményeteket kérni az alkatrészekről. Az alaplapon és a memórián spóroltam egy kicsit, de a processzor és a videókártya terén nem akartam kompromisszumokat kötni. A teljes konfig a következő:
AMD Ryzen 9 7950X 4.50GHz 16-Cores AM5 Box Processzor: 258 445 Ft
GIGABYTE A620M H Alaplap: 37 178 Ft
GOODRAM 16GB DDR5 4800MHz: 17 115 Ft
Seasonic FOCUS PX-750W Platinum Modular: 54 690 Ft
Acer Predator BiFrost Arc A770 16GB GDDR6 OC: 149 900 Ft
Összesen: 517,328 Ft
Gépen a PUBG-vel szoktam játszani de szerintem elég lesz ez a predátor kártya. 16 GB memóriát ennyiért nem lehet kapni más gyártótól.
Mindenképpen 5 nanométeres processzort szerettem volna, mert ez a legmodernebb most . Ennél a procinál már csak a AMD EPYC a gyorsabb az meg szerver processzor.
Jó ez a konfig vagy nem?
Többi alkatrészem van hozzá, hűtőm nincs de majd kitalálok valamit. Abból is nézek max valami olcsót.
Ez kib@szott rossz 7800x3d és futja mindenből jobbra.
Ott fogsz egy 100-ast.
Memória 2x16Gb 6000Mhz 50000Ft
Alaplap valami 50-60.000Ft
És 200.000-ért videokártya. De inkább Nvidia vagy AMD, az Intel még elég kezdetleges.
a 3d szériáról rosszat olvastam, hogy instabil meg ilyenek. Meg hát azért gyenge proci is 30 000 pontot ért el passmarkon a AMD Ryzen 9 7950X meg több mint 60 000-ret. Azért az nem mindegy :D
3, Istenem, miért ne gondolnám komolyan? Nálatok csak az a verzió van, hogy mindenből drága és akkor az jó gép, vagy mindenből rosszat és akkor az roszs gép. Nincs olyan, hogy nekem csak erős proci kell(vagy most épp erre van pénzem) ramot meg alaplapot meg lehet bővíteni később is. Ráadásul max videó renderelésre használom a gépet, játékra nagyon nem. Még a videókártya is kérdéses, hogy kell-e egyáltalán. Használtam vannak elég olcsón 3060 kártyák lehet inkább azt veszek.
Tápból is olyat akartam ami viszonylag jó.
Ja leragadtam a rossz az x3d-nél.
Igazábból hobbi célu video rendderre is overkill a processzor. Én egy 2700x-en renderelgetek egy 6600xt társaságában és játszok komoly játékokkal nem csak Pubg-al (az is simán megy 1080p-n)
Alaplapot nem cserélgetünk, ram ból meg a gagyival mit csinálsz ezek a procik "igénylik" a jót az meg 6000MHz minnél kissebb késleltetéssel.
Tervezek bővülni 5700x-re mert az is egy finom proci.
Ha AM5-öt szeretnél vegyél jó cucc, de jobban egyensúlyozd ki és ne egy ilyen bivaly processzorra költsd elna pénzed, ha megfordítod és kártyára költ esszé sokkal kiegyensúlyozottabb gépet kapsz.
Köszi a választ! Csak azért választottam 4800 Mhz memóriát mert az nincs overclockolva. Ugye ezek a memóriák úgy tudják a 6 GHZ -et hogy alapból overclockolva vannak így gondoltam instabilabbak.
De akinek van 6Ghz-es memóriája az megírhatja hogy stabil -e neki.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!