Ki lehet hozni ennyiből értelmes gépet?
Alap dolgokra kellene, illetve játszogatni kicsit esténként.
A keret 100, nagyon max 150 ezer… lehet ennyiből? Vagy engedjem el?
"Illetve azt sem írtam, hogy feltétel, hogy teljesen új legyen minden."
Kedves kérdező!
Na végre! Te vagy az én emberem!
Akkor most belinkelem azt a fórumszálat, amiben egy használt gépet ajánlottam és jelenlegi legjobb tudásom szerint úgy gondolom, maximálisan megfelel az igényednek. Azért linkelem, mert a linkelt fórumszálban ezt a szálat linkelte be a kedves vitapartnerem önigazolásképp a másik szálban lévő kérdezőnek, aki teljesen ellene van a használt gépnek. Pedig az általa szánt keretből azzal jár a legjobban, ha az általam ajánlott MINŐSÉGI használt gépet választja egy új trágyahalom helyett.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
Neked valami bajod van az tuti…
A linkelt kérdést annyiban értem, hogy az ár ugyanaz, de az igény teljesen más. De végigolvasva, én nekem nem úgy tűnik, hogy pont rád kellene hallgatni, mikor tényleg irodai gépeket ajánlasz játszani és még te vagy felháborodva, hogy valaki más el meri mondani az igazságot. Ez nem ehhez a kérdéshez tartozik.
Megkérdeztem pár ismerőst, akik - szerintem - értenek hozzá, akármilyen cink is volt, szerintem az lesz, amit ők mondtak. Belinkeltem nekik az általad linkelt gépeket és egybehangzóan azt mondták nehogy pénzt adjak érte. Azt nem vitatják, hogy működő gépekről beszélsz, de 8-9 éves gépeket akarsz eladni, amit nem lehet bővíteni, csak nagyon korlátozottan. Így inkább most megelégszem egy “félkonfiggal”, majd később veszek bele videókártyát. Videókártya nélkül, normális, minőségi alkatrészekkel, minőségi táppal kijön 150-ből, addig meg max nem játszok rajta. Majd fél év múlva…
De azért jót nevettek rajtad. :)
Ment mindenkinek a pont! Köszi!
"nekem nem úgy tűnik, hogy pont rád kellene hallgatni, mikor tényleg irodai gépeket ajánlasz játszani"
Hát pedig nem egyedi eset, amit ajánlok, másra is hallgatnak, lásd itt: https://www.youtube.com/watch?v=UKvJZp4qOlI
Már jópár ismerősömnek ilyeneket szereztem, egyiküknél sem volt panasz.
"és még te vagy felháborodva, hogy valaki más el meri mondani az igazságot."
Igen, mert a saját hülyeségét tartja az egyetlen és megrendíthetetlen igazságnak.
"Megkérdeztem pár ismerőst, akik - szerintem - értenek hozzá,"
Szerinted. :) Az értenek hozzá Nálad mit jelent? Mihez értenek? A számítógépekhez? A pcs játékokhoz? A fogyasztói társadalom igényeihez? Egy ilyen kérdést jól megválaszolni elég összetett szakértelmet kíván. Érteni kell az emberekhez, az igényeik helyes felismeréséhez is. Azt elismerem ebben tévedhetek.
"Belinkeltem nekik az általad linkelt gépeket és egybehangzóan azt mondták nehogy pénzt adjak érte. Azt nem vitatják, hogy működő gépekről beszélsz, de 8-9 éves gépeket akarsz eladni,"
6. gen intel gép 7 éves, 7. gen intel gép 6 éves. A negyedik geneset nem neked ajánlottam, igaz rajta volt a linkelt képen, csak példálóztam vele, hogy a másik szálban a kérdező által felvetett játékok azon is futnak, mert a hivatalos gépigény is 4. genes. De
Egy hat éves minőségi barebone gép könnyen tovább húzhatja, mint egy összarakott nem trágyahalom, de nem is minőségű új.
"akármilyen cink is volt, szerintem az lesz, amit ők mondtak."
Aham. Gondolom ezt is ők mondták:
"Videókártya nélkül, normális, minőségi alkatrészekkel, minőségi táppal kijön 150-ből, addig meg max nem játszok rajta. Majd fél év múlva"
Emiatt kell húsz ezer forinttal drágáb procit venned, hogy legyen benne gpu, amíg nem lesz pénzed videokarira.
Hát tegyed. A pénzügyi kultúrád a béka segge alatt van, meg az ajánlóidnak is.
Amiket én ajánlok irodai gépeket, azok minsőségi barebone gépek, jótállással, alacsonyabb fogyasztással és még csendesek is. Persze, hogy korlátozott a fejlesztési lehetőség egy ilyennél, de nem volt feltüntetett feltétel.
Az alap dolog és a játszás - amit a kiírásodban megfogalmaztál - két külön kategória. A játszogatáson azt feltételeztem, hogy nem az alkalmak ritkaságára érted, hanem a játékok komolytalanságára/gépigényére.
Nem írtál konkrétumokat. Szerintem magad sem tudod mit akarsz.
"De azért jót nevettek rajtad. :)"
Nevetek rajtad egy t-vel, vagy múlt időben nevettem rajtad. Hát nevess. Én meg szánlak.
Ha meg úgy értetted, hogy itt a gyk páran nevettek rajtam, mutasd meg miből vontad le ezt a következetést.
“Igen, mert a saját hülyeségét tartja az egyetlen és megrendíthetetlen igazságnak.”
Te pedig a tiedet.
Engedd el a témát a “minőségi” használt szarjaiddal inkább.
Ha már veszek valamit, akkor nem fogok egy 7 éves irodai gépet venni, ami teljesen felesleges pénzkidobás. Most megveszem, és nézek hozzá egy kártyát, amit még éppen kihajt a processzor… aztán dobhatom ki az egészet a francba, mert annak a gépnek az a maximuma.
Nyilvánvalóan én vagyok a szar, hogy nem ölöm bele a pénzem ezer éves szarokba, ami már most gyenge, de az én “pénzügyi kultúrám” van a béka segge alatt.. nem is értem miért vagy még mindig itt. A “tanácsaid” semmit nem érnek, csak a saját magad hülyeségét hajtod, hogy meggyőzz mindenkit, de elsősorban saját magad, hogy amit te mondasz az jó, mindenki más hülye hozzá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!