VHS 240 perces kazetta, mennyi adat mennyiség lesz, ha digitalizálja a program?
Ha megadod a felbontást, színmélységet, és az FPS-t, megmondom a nyers adatmennyiséget.
Hogy azt mennyire sikerül még kódolni (tömöríteni), az függ az eljárástól és a tartalomtól.
Tehát:
-felbontás
-színmélyég
-FPS
-Formátum
ezeket áruld el pls.
Ok, akkor vehetjük 320x200 24 bit, 25 FPS, 60x60x4 másodperc.
Ezeket összeszorozva megkapjuk a bitek számát, osztva 8-cal, megvan bájtban a nyers adatmennyiség:
69.120.000.000 bájt = 64,3 GiB.
Az xvid-et nem ismerem mélyebben, az mpeg 4 implementációja.
5 nyilván adott a VHS-rendszernél, de nem szentírás, hogy a mintavételezés nem történik gyakrabban, jobb felbontásban (oversampling). Max feleslegesen vesz 2-3 mintát ugyanarról a képkockáról.
Azt nem tudom, hogy a digtalizáló programok mennyin dolgoznak, illetve, hogy feltétlenül követik-e ezt.
Hang digitalizálásnál is tudok 10 kiloherzen is (csak épp minek) meg 44-en digitalizálni.
Nem kell túlbonyolítani. Sima xvid anno 700mb-ba belefért egy film DVD-ről konvertalva.
Ez még akkora felbontás sincs, szóval azzal a 4 órával simán belefer 2-2.5GB-ba ha akar.
Attól függ, mibe kódolod normál DVD standard szerint kb. 8.5GB.
Én amiket digitalizáltam hagytam 4:3-on és átkonvertáltam x264-es MKV fileba (ma kb bármi lejátsza). Közben egy 4:3 as kerettel körbe levágtam a VHS behúzásait és még meg is vágtam.
Így egész élvezhető lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!