Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valamiért befagynak az újabb...

Valamiért befagynak az újabb játekok?

Figyelt kérdés

Asus M5A97

AMD FX(tm)-6300 6 magos

Geforce GTX 670

12gb ddr3

750w ace táp

1tb hdd

Fortnite, gta5 simán megy, de aminek nagyobb a követelménye az egy idő után kifagy. Például Mafia 3, Valheim.

Először 10 perc után bejön egy egyszínű kép és befagy majd újraindítás után még gyorsabban befagy ha visszalépek a játékba. Aida teszteket futtattam nem melegszenek túl a hardverek, cpu 40fok, gpu 70 fok.

Tápra gyanakszom. Szerintetek?

Gpu aida tesztnél 10 és 180 watt között ugrál

2023. szept. 30. 07:13
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Annyi fejlemény, hogy rájöttem sok mérés után, hogy a videokártya 80foknál nem megy feljebb a proci meg 40nél nem megy feljebb viszont befagy és kék vagy piros a képernyő. A tápot nem lehet megfogni olyan forró. 110wattnál nem ad több áramot a videokártyának MSI Afterburnerel mértem
2023. okt. 2. 17:17
 12/21 CspCsj ***** válasza:
100%

Úgy tűnik megtaláltad a hiba okát.

Azonnal kell egy másik tápegység.

[link]

2023. okt. 2. 17:45
 13/21 A kérdező kommentje:
Köszi! A végeredményt majd megírom csak kell szereznem egyet!
2023. okt. 2. 18:49
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Csak amit az előző kérdésben linkeltél, na olyat ne, ha alsó kategóriában keresel 7-800W-os is lehet, márkásból elég az 550-600-as is.
2023. okt. 2. 19:09
 15/21 A kérdező kommentje:
Kicseréltem a tápot egy Chieftec 500w 80+ tipusúra de nem változott a probléma. Kitakarítom meg újrapasztázom a videokártyát aztán megírom mi lett
2023. okt. 7. 13:44
 16/21 CspCsj ***** válasza:

Mindenesetre ha tényleg olyan forró volt a tápegység, azt is mindenképpen érdemes volt cserélni.

Egyébként plusz ventilátort kipróbáltál, hogy később jelentkezik-e a hiba, vagy esetleg már a tápcsere is változtatott ezen az időn?

2023. okt. 7. 14:09
 17/21 A kérdező kommentje:
Nehéz megállapítani hogy javult e az "új" táppal (használtan vettem), mert eddig is az volt hogy random csinálta a hibát, volt hogy 2 óra után de ilyenkor viszont újraindítás után 5 percet se bírt. Egy álló ventilátort mellé tettem de az se változtatott nagyon.
2023. okt. 7. 14:18
 18/21 A kérdező kommentje:
Kipucoltam, újrapasztáztam, de ugyanaz, igaz most úgy tesztelem, hogy fifa19 alacsony beállításokon megy, high beállításokon kifagy, de már nem piros a képernyő csak fekete, de nem reagál. VGA hőfok sokkal jobb lett, 70 fölé nem megy, ram nem okozhat ilyet?
2023. okt. 7. 17:00
 19/21 CspCsj ***** válasza:

Az eredeti kérdésben még csak 10 perc szerepelt, az mindenképpen melegedésre utal. (komoly terhelés alatt 10-15 perc alatt szoktak kritikus hőfok környékére jutni a melegedő alkatrészek)

Ha gyakran 1-2 óráig is tudsz játszani, akkor viszont nem melegedés.

(egyébként ha a processzor 40°C körül marad, akkor ott elég komoly hűtés lehet rajta, de ha a gyári hűtő van, akkor hibás értéket látsz)

A videokártya órajelek állítását akartam még ajánlani, de a legelső videotalálatba belenézve érthető, hogy nem mindegyik játék fut (friss) driver támogatás hiányában:

https://www.youtube.com/watch?v=YnyzzK2W9bk

2023. okt. 7. 21:00
 20/21 A kérdező kommentje:
Azt hiszem megvan a hiba, Heaven Benchmark low tesztjét se bírja a videokártya, kb 2 másodperc alatt kifagy, fekete képernyő. Ezzel kellett volna kezdenem az egészet.
2023. okt. 8. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!