Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » IPS vagy VA panelt ajánlotok...

IPS vagy VA panelt ajánlotok gamingre? (nem kompetitív) -2560x1440 -27 col

Figyelt kérdés
2023. szept. 28. 08:43
 1/7 anonim ***** válasza:
50%
Én a VA panelt jobban szeretem a mélyebb feketéje miatt és ma már a betekintési szöge is ugyanolyan jó, mint az IPS-nek.
2023. szept. 28. 09:35
 2/7 anonim ***** válasza:

IPS egyértelműen. A betekintési szögekkel nyilván egy monitornál nincs igazán gond, hiszen szemből nézed. A szélek torzíthatnak valamelyest VA-nál. De a színek pocsék fakók, a black smearing meg elég gagyivá teszi a VA-t. Nyilván árkategóriától is függ a dolog, felsőbbekben egész jó megoldások vannak.

De alapvetően IPS lesz az, ami mindenben jó, kivéve feketék/kontraszt.

Ha nem játszol sötét/horror játékokkal, nem nézel filmet, akkor a VA semmiképp sem átgondolandó, nem opció.

2023. szept. 28. 10:10
 3/7 anonim ***** válasza:
#1 engem is meggyőztek erről, de köszönőviszonyban nincs a fél éves középkategóriás VA monitorom az akkor belépő szintű, 5-6 éves IPS monitorom betekintési szögével. Nem szörnyű, teljesen használható, de legfeljebb akkor tudnám elképzelni, hogy hasonló legyen a kettő, ha egy nagyon nagyon szar IPS kijelzőt hasonlítasz, amin az IPS minden problémája előjön, egy megaszuper VA panelhez. A feketéje viszont tényleg jobb.
2023. szept. 28. 10:26
 4/7 anonim ***** válasza:

#3 az irodai monitorom IPS, illetve az irodában a nagy kijelzők is IPS panelesek. Szóval 80-90%-ban ezek előtt ülök, otthon viszont a TV, illetve a monitorom is VA és egyáltalán nem érzékelem ezt a problémát. Ugyanúgy nézem oldalról is a TV/monitort, nem torzul, nem lesz fakó.

Színekben sem látok különbséget, pedig amikor vettem a monitort, akkor direkt egymás mellé tettem a munkahelyi LG 34WQ650-W monitort meg a saját HP M34d -t. Nem láttam különbséget színekben, se világosban, sem sötétben, pedig én is kicsit paráztam a VA paneltől...

Szerintem ez inkább a nagyon alsó kategóriás cuccokra igaz a 40e Ft-os kategóriában. Mondjuk azokat még irodába sem tenném senki elé... pl. LG 24MP400-B, ezeket annyit visznek tőlünk és hiába IPS, hányadék színei vannak.

2023. szept. 28. 10:47
 5/7 anonim ***** válasza:

VA paneleknél nagyobb gond a szellemkép mint a betekintési szög. Egyedül a Samsung Odyssey G7 az 1440ps VA monitorok közül aminek elég gyors az a válaszideje hogy ne legyen ghosting viszont az nem egy olcsó darab és agresszívan ívelt.

Más esetben inkább egy IPS. Azokból is már egész jó áron vannak 170hz esek

2023. szept. 28. 12:41
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

#5.Nekem itt van két belépős monitorom, egyik VA és a másik IPS.

Annyira hasonló a kontrasztot kivéve a kettő, semmi jele nincs a ghosting-nak, az már rég kiküszöbölték.

Amúgy ha a reakció idő fontos eleve csak a TN panel játszik és filmezni mellé mondjuk egy VA paneles monitor. Jó párosítás, amúgy is érdemes több monitorban gondolkozni.

2023. szept. 28. 14:05
 7/7 anonim ***** válasza:

IPS

#6 Már van 240Hz-es IPS sőt már OLED monitor is.

2023. szept. 28. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!