Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A tápom elég egy RTX 3060...

A tápom elég egy RTX 3060 12gb kártyának?

Figyelt kérdés

Super Flower AT-400W P12N

GTX 660 Ti után

2023. szept. 24. 19:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
25%

“Ne csináljátok már, a Super Flower akinek felsőkategóriás tápai vannak, mint kínai gagyi?”

Valójában nem hangzott el ilyen állítás.

“Amúgy simán elég nem kell aggódni, nem fogyaszt vészesen sokat és nem tartozik a táp veszélyes kategóriába.”

Csak épp k.b.sztt öreg, és nincs benne még aktív PFC sem. Illetve honnan tudod, hogy még milyen fogyasztók vannak a gépben? Azért annyira nem sima az…

“Ha mégis lekapcsol(de nem fogja magával vinni a gépet)”

Ez komoly? Idézlek:

Szerintem te vagy az egyetlen, aki 100%-ig biztos benne, hogy nem fogja magával rántani a gépet. Láttam én már az agyon-hypeolt Seasonic-tól is olyat, hogy vitt magával pár alkatrészt. Nyilván egy jó tápnál kisebb rá az esély erre, de arra alapozni, hogy a brand jó neve miatt, füstöljön el nyugodtan, nem fogja magával rántani a gépet… hát ide beidézlek kis módosítással:

Ennyire releváns pl. a te válaszod és hiteles, szakmai, átfontolt stb..

2023. szept. 24. 22:00
 12/19 anonim ***** válasza:
67%
90%, hogy ezzel a táppal is menni fog szépen.
2023. szept. 24. 23:16
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

100% hogy menni fog, de egy 250.000Ft körüli gépet nem kéne egy régi éppen elég tápra bízni.

A kártya 170W a proci 88W, a többi legyen 100W ez 358W tehát beleférne, de ne javasoljuk már.

Ha belefér anyagilag cserélj tápot.

2023. szept. 25. 00:55
 14/19 anonim ***** válasza:
Nem, ez kevés. Legalább egy 600 wattosat tegyél bele. Nekem 600 wat bronze-al elvan a rendszer. Enermax táp.
2023. szept. 25. 09:57
 15/19 anonim ***** válasza:
22%
TheVR-sárcoknak a Pisti gépében van Super Flower táp. De az basszus titanium minősítésű és 2000 wattos. Egy olyan táp alsó hangon 100-150 ezer. A super flowerből az olcsóbbak gagyik. Ami jó a be quiet, coolermaster, enermax, asus.
2023. szept. 25. 09:59
 16/19 A kérdező kommentje:
A PFC miben gátolja a táp teljesítményét? És mitől függ a teljesítmény?
2023. szept. 25. 10:25
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

A PFC kb. semmiben nem gátol, de elég régen a jobbak aktívak, ebből lehet saccolni, hogy régi.

[link]

Túlfeszültség, túláram, túlterhelés elleni védelem viszont nem árt. Ezek is ilyen három betűs mozaik szavak. Ma a jobbak tudják ezeket.

[link]

2023. szept. 25. 10:49
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

A teljesítményt meg a táp gyári méretezése határozza meg ezt Wattban(W) adják meg, és elég feltűnően ráírják. A jobbak ezt képesek leadni is. A bronze, silver, gold, titanium...stb. A hatásfokát hivatott jelezni igazából egy bullshit semmi jelentősége és a minőséghez köze nincs.

A feljebb említett belépő kategóriás Seasonic B12 BC minden fontos védelemmel rendelkezik, bronze hatásfokú, és képes a névleges teljesítmény közelében dolgozni tartósan is.

[link]

A te jelenlegi tápod szélsőséges esetben (igen kicsi az esélye) de mehet teljes terhelésen a gépedben. Ami egy "feltételezetten" öreg tápnál akár bajt is okozhat, 10 év felett minősítéstül, látható akármilyen állapottól függetlenül ajánlott a csere.

2023. szept. 25. 10:59
 19/19 anonim ***** válasza:
Én is egy RTX3060 12G kártyát használok, egy Ryzen 7 5700X-el. De nekem egy FSP Hydro GSM Lite Pro 750W gold van a gépben, a biztonság kedvéért.
2023. szept. 25. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!