A tápom elég egy RTX 3060 12gb kártyának?
Super Flower AT-400W P12N
GTX 660 Ti után
“Ne csináljátok már, a Super Flower akinek felsőkategóriás tápai vannak, mint kínai gagyi?”
Valójában nem hangzott el ilyen állítás.
“Amúgy simán elég nem kell aggódni, nem fogyaszt vészesen sokat és nem tartozik a táp veszélyes kategóriába.”
Csak épp k.b.sztt öreg, és nincs benne még aktív PFC sem. Illetve honnan tudod, hogy még milyen fogyasztók vannak a gépben? Azért annyira nem sima az…
“Ha mégis lekapcsol(de nem fogja magával vinni a gépet)”
Ez komoly? Idézlek:
Szerintem te vagy az egyetlen, aki 100%-ig biztos benne, hogy nem fogja magával rántani a gépet. Láttam én már az agyon-hypeolt Seasonic-tól is olyat, hogy vitt magával pár alkatrészt. Nyilván egy jó tápnál kisebb rá az esély erre, de arra alapozni, hogy a brand jó neve miatt, füstöljön el nyugodtan, nem fogja magával rántani a gépet… hát ide beidézlek kis módosítással:
Ennyire releváns pl. a te válaszod és hiteles, szakmai, átfontolt stb..
100% hogy menni fog, de egy 250.000Ft körüli gépet nem kéne egy régi éppen elég tápra bízni.
A kártya 170W a proci 88W, a többi legyen 100W ez 358W tehát beleférne, de ne javasoljuk már.
Ha belefér anyagilag cserélj tápot.
A teljesítményt meg a táp gyári méretezése határozza meg ezt Wattban(W) adják meg, és elég feltűnően ráírják. A jobbak ezt képesek leadni is. A bronze, silver, gold, titanium...stb. A hatásfokát hivatott jelezni igazából egy bullshit semmi jelentősége és a minőséghez köze nincs.
A feljebb említett belépő kategóriás Seasonic B12 BC minden fontos védelemmel rendelkezik, bronze hatásfokú, és képes a névleges teljesítmény közelében dolgozni tartósan is.
A te jelenlegi tápod szélsőséges esetben (igen kicsi az esélye) de mehet teljes terhelésen a gépedben. Ami egy "feltételezetten" öreg tápnál akár bajt is okozhat, 10 év felett minősítéstül, látható akármilyen állapottól függetlenül ajánlott a csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!