400 ezerből lehet játékra alkalmas laptopot venni ami a mai játékokat 1080p 60 fps-ben elviszi?
Szinte semmilyen gaming laptopot nem érdemes venni, mind a hűtés, mind a bővíthetőség miatt.
400-ért inkább közepes laptopot kapsz, ami jó esetben 1-2 évig fogja tudni ezt az elvárást, és azt is már most kompromisszumokkal, ennyi pénzért most jelen pillanatban, ami ezt az igényt kielégíti PC-t kapsz, de az sem lesz high-end kategória, és ha azt nézzük, hogy mondjuk monitor, egér, bill, füles is kell, akkor meg aztán pláne.
i5 13gen, RTX4060, 16/32GB ram, 1tb SSD, kb ezt megkapod 300 körül, egy normálisabb monitor 50, bill, egér mondjuk legyen 20, plusz marad 30 ezred egy fülesre. Pikkpakk elmegy ez a 400, még PC esetében is. Laptopban ennek a teljesítménynek ennyiért kb. a felét kapod… és ez még az alja kategória.
Tudom hogy anyagilag nem éri meg de nekem nem ez a fő szempont fontos a hordozhatóság mert egyetemre is kelleni fog IT szakhoz tehát asztali számítógép semmiképen sem jöhet szóba.
Ha 2-3 évig tudja futatni a játékokat 1080p 60fps közepes grafikán az nekem bőven elég lenne utána vennék másikat.
#3 egyetemre pont nem kell “gamer” laptop, főleg nem IT szakra. Érdekes, hogy mindenki ezzel példálózik, hogy IT szakra, egyetemre kell a GAMER laptop… egy Dell Latitude-el toltam végig az egyetemet, integrált GPU-val… IT SZAKON!!!! :D Szóval nekem ne mondja senki, hogy oda kell a gamer laptop. :)
Hasonlókat nézegetnék…
5
Egytemre IS mellete gamimgre is
Az a kérdés mennyire fix a 400 és mennyire "mai" AAA játékokról van szó. A "jóság" RTX4060 8Gb-től indul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!