Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Bios frissítés B450-es lapon?

Vakfolt kérdése:

Bios frissítés B450-es lapon?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni, Bios frissítéssel kapcsolatban. Jelenleg egy ryzen 5 1600-as processzorom van, egy Gigabyte b450m lapban és ebbe szeretnék egy ryzen 5 5600-as processzort rakni. A jelenlegi bios-om F40 es, ezért letöltöttem a legfrissebbet pendrive-ra. Itt akadtam meg, mivel úgy tudom, hogy az alaplap elveszíti a kompatibilitását a régi procimmal, így bios frissítés után nem fog re bootolni. Ha kicserélem ez után az új procira, akkor felismeri majd, vagy nem lesz befejezve a bios update és megszívom?

2023. szept. 13. 11:42
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Amit csináltam b450 lapnál ott működött a régi procival is. Szerintem az eredetileg kompatibilis CPU-k azok is maradnak frissítés után is.
2023. szept. 13. 12:02
 2/8 anonim ***** válasza:
Olyat még nem láttam, hogy elvesztené a kompatibilitását. Ha meg mégis, akkor is a frissítést még a régi procival kell indítani, majd miután rebootol és nem indul kikapcsolod és beleteszed az újat, ennyi.
2023. szept. 13. 12:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Véignéztem az alaplapod bios verzióit. Sehol nem írja, hogy ne működne a frissítés után az 1600-as.

Nálam a legfrisebb bios leírásában benne volt, hogy onnantól kezdve megszűnik az AMD A-series/Athlon X4 series processzorok támogatása(Asrock A320M-DGS alaplap).

A tiedben ilyen sehol nincsen, úgyhogy szerintem el fog indulni az 1600-al a frissítés után.

2023. szept. 13. 12:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

- frissíted a biost

- leállítod

- kicseréled a procit

- bekapcsolod

2023. szept. 13. 12:20
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon Köszönöm a válaszokat!
2023. szept. 13. 12:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem veszíti el. Miért is tenné? Akkor nem is tudnád sehogysem frissíteni, ha a BIOS update előtt az újat nem támogatja, utána meg a régit. :D Szép is lenne. :D
2023. szept. 13. 13:07
 7/8 anonim ***** válasza:
Azt tuti jeleznék akár pirossal kiemelve a BIOS letöltéseknél, hogy nem fogja támogatni a procit.
2023. szept. 13. 17:43
 8/8 anonim ***** válasza:
A kompatibilitást általában az athlon procikkal vesztik el ezek az amd lapok. Előfordul, hogy a bios nem elég nagy, hogy beleférjen az összes cpu mikrokódja. De neked valószínűleg nem kell aggódnod emiatt, én nem találtam most, hogy gigabyte lapoknál lenne ilyen. Amúgy meg minden lap dual bios-os manapság. Ha nem műkszik az új bios, akkor visszaáll a régire.
2023. szept. 17. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!