Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mivel tudom helyettesíteni az...

Mivel tudom helyettesíteni az M.2 gyorsrögzítőt?

Figyelt kérdés

Vettem egy alaplapot (Gigabyte) amin már nem a csavaros m2 rögzítés van hanem ez a műanyag ez-latch gyorsrögzítő. A problémám az, hogy a gyorsrögzítő kialakítása miatt nem tudom megfelelően rögzíteni az ssd-t ha hűtőbordával szeretném használni azt. Márpedig hűtőbordával szeretném használni. Találtam a neten m2 csavarkészletet, alátéttel. A gyorsrögzítő nyitott állapotban könnyen kivehető az alaplapból. Viszont a csavarkészletben csak a csavar magasító van (nem tudom mi a neve) + a rögzítő csavar az alaplapban meg csak egy lyuk. Hogy érthetőbb legyen itt egy kép: [link]

Fentről lefelé: phillips csavar van, magasító van gumi/műanyag alátét van, az alaplapban lévő menetes rész amibe bele tudom csavarozni a többi részt az nincs. Mi ennek a neve? Hogyan keressek rá?

2023. szept. 11. 19:09
 1/4 CspCsj ***** válasza:
Ilyenkor ajánlott megadni az alaplap pontos modellszámát...
2023. szept. 11. 20:56
 2/4 A kérdező kommentje:

Gigabyte B760M GAMING DDR4

Ebben az esetben mi a jelentősége?

2023. szept. 11. 21:54
 3/4 P.O.C. ***** válasza:
100%

Olyat szerintem nem igazán találsz. Ezek amúgy bele szoktak lenni sajtolva az alaplap nyákjába, nem kiszedhetők.

Egyébként a műanyag gyári rögzítő miben akadályoz? Nem muszáj hogy végig érje az SSD -t, elég ha a chipeken rajta van. Játszadozhatsz vele hogy a foglalat irányába tolod egy kicsit a bordát, így szabad marad az SSD rögzítő hornya.

Legalábbis én még eddig bármilyen custom hűtős SSD -t be tudtam szerelni műanyag rögzítővel is.

2023. szept. 12. 02:43
 4/4 A kérdező kommentje:

A hűtő típusa Be quiet! MC1 pro.

A gyorsrögzítő "fogantyúja" amivel ki tudom húzni a rögzítő tüskét az négyzetes, ráadásul a kis rész ami ezt a "fogantyút" rögzíti a fogadó részhez az oldalra néz. A hűtőn lévő bemarás az meg ívelt. Így nem találok olyan szöget, hogy bele tudjam nyomni, mert mindenhogyan akadályoz, még akkor is ha a hűtőt annyira előre tolom, hogy az SSD csatlakozót még épp be tudom tolni a helyére. Esetleg megpróbálom oldalcsípő fogóval lecsippenteni az összekötő részt. Viszont örülnék ha lenne valami megoldás, hogy hagyományos csavarosra alakítsam át. Nem igazán értem, hogy ez a gyorsrögzítő most miért trend az alaplapgyártóknál. Értem én, hogy pici az M2 csavar, de eddig semmi gondom nem volt vele. Az M.2 SSD szerintem pont nem olyan alkatrész amit hetente cserél az ember.

2023. szept. 12. 04:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!