Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 4db HDD-hez és egy m2 SSD-hez...

4db HDD-hez és egy m2 SSD-hez mekkora táp kell?

Figyelt kérdés
Egy új asztali gépbe lenne a 4 HDD és 1 SSD és Kb 3-4 gépház ventilátor. Videókártya nem lesz benne mert a processzorba van. A processzor AMD Ryzen. FSP tápot szeretnék, csak nem tudom, hogy melyiket vegyem meg.
2023. szept. 10. 23:45
 1/5 anonim ***** válasza:
84%

Seasonic-ot vegyél. Mivel nem írtad, hogy milyen Ryzen, pontosat nem tudok, de a biztonság kedvéért vegyük mondjuk azt, hogy legrosszabb esetben is eszik 200W-ot.

HDD-k esznek egyenként 10W-ot, SSD 20W, mondjuk egy átlag venti maximum fordulatszámon eszik 5W-ot.

Rá szoktunk számolni ezekre kb. 200W-ot és jó leszel.

500W már bőven elég, de még a 400 is...

FSP-t engedd el, van olcsón jó Seasonic:

[link]

2023. szept. 10. 23:54
 2/5 A kérdező kommentje:
Ryzen 4000
2023. szept. 11. 00:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

200W is elég lenne, de olyanokat nem igazán gyártanak, csak brand gépekbe egyedi csatlakozókkal

[link]

Kb tier D és felette bármi megfelel neked.

Minősítésre lehet még figyelni. Gold ha van olcsóbban, akkor az segíthet valamelyest lentebb tartani az idle fogyasztást, ha ez számítana

2023. szept. 11. 00:30
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Akkor még az első válaszomban jóval felé is lőttem...

Kb. 200-300W is bőven kiszolgál.

Irodai gépekbe ilyet szoktam rakni:

[link]

Ennek van 400W-os változata is, de az most jelenleg drágább, mint a 450W.

2023. szept. 11. 00:39
 5/5 P.O.C. ***** válasza:
100%
Ezek nem fogyasztanak sokat, az SSD -k meg szinte semmit. Bármilyen minőségi táp elboldogul vele.
2023. szept. 11. 03:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!