Mennyiből lehet kihozni egy konfigot, ami 4K-ban futtat minden mai játékot?
Nem vagyok pro gamer, meg esportolo sem, csak egyszerű gamer, de 7-800 ezer ft-ot nem költenék a hobbimra… nagyon alatta meg nem lehet maradni, ha ma akar valaki gépet építeni 4k-ra.
1440p-re is kell kb fél milla…
" 7-800 ezer ft-ot nem költenék a hobbimra"
Akkor megnyugtatlak, nem kell annyit költeni. Többet viszont igen.
Jelenleg gianni-nál látom legolcsóbban az XTX-et. Aköré lehet építkezni 4K-ra
ASROCK Radeon RX 7900 XTX Phantom Gaming 24GB OC: 388.880,- 3 év gar + Ingyen Starfield
Legalább egy 7600X, 32GB DDR5, 1-2TB SSD, 850W gold táp... normálisabb ház és rgb csicsamicsa nélkül is 700 lesz legalább
Jó, ezt a Foramaxot hagyjuk… xDDD
Vicc.
“Tápegység 650W 80PLUS GAMER”
Meg a híresen melegedő NV2 kingston SSD…
Gondolom ennek megfelelően kapsz egy Kingston Value RAM-ot is még mellé, ami teljesíti a 3200Mhz/DDR4 feltételt.
4070 sima-ig es alatta nem a legjobb 4K ra
kompromiszummal persze lehet 4K zni, de valoban legalabb lowon meglesz 4K n 30fps?
vagy mi az elvaras?
es milyen tavra? 5ev?
a gond az kerdezo hogy ha ez az elvarasod hogy 4K akkor olcson uszod meg ha tenyleg 700-800 bol kihozod
vagy lejebb adodod felbontast inkabb
de azzal is tisztaban voltal hisz leirtad kerdesnel
igy irrealis elvarasod van, "talaljunk neked olcsobban mint ami kaphato"
hat ha hasznaltan se talaltal akkor "feketen" neked kell megoldanod, felmesz a DarkWeb re es keresel aron aluli hardvereket...
Szerintem ez erősen játékfüggő, de lehet faragni az árból. 4K-ban nem vagy processzorlimiten, ha nem RTX4090-et veszel ( és nem azt konfigoltál) akkor 4K-ban elég egy 13600K is vagy Ryzen 7 7700X is. Előbbi 42 000-rel, utóbbi 44 000-rel olcsóbb.
Igazából Ryzen 5 7600X-szel is 2%-on belül vagy 4Kban:
szóval akár 75 000-ret is lehet spórolni csak a procin.
Nyilván a videókártya, SSD, DDR5, ház stb az adott mindkét esetben itt az egyedi igények határozzák meg az árat és a leghúzósabb a videókártya. Raszterban az RX6950XT az közel RTX4070Ti teljesítményű és ki lehet fogni 80 000-rel olcsóbban, mint amennyibe az árukereső legolcsóbb RTX4070Ti-je kerül:
Nyilván nem lesz ugyanolyan, főleg RT vel nem lesz ugyanolyan de az egyéni preferencia kérdése, hogy a különbségért ki mennyit hajlandó fizetni. Én biztosan nem fizetnék 80 000 forint felárat +pár százalék fps-ért, az RT pedig nem érdekel de ez én vagyok, neked lehet másak az igényeid. Ez így van rendjén :D
Szerintem lehet faradni abból a 780 000-ből akár 120-160 000-ret is, ha kompromisszumképes vagy és nem ragaszkodj néhány featurehöz.
9-es oké.
Ezért tettem fel a kérdést.
Igények: 13.gen (vagy új AMD), ddr5, 32/64gb ram, 4070Ti kell 4K-ra (vagy ezzel egyenértékű AMD), ssd az nvme legyen és ne kingston nv2 mondjuk... és ne gagyi chieftec táp legyen benne, hanem mondjuk minimum Seasonic. :D cpu hűtő is valami normális, ne a gyári gagyi. nyilván ezek az igények, ezért is tettem fel a kérdést, hogy lehet e faragni valamin még.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!