Szerintetek hogy biztonságosabb?
1. 2x 6+2pin EGY kábelen.
2. 2×molex csati átalakító
8pin-re és 1x 6+2pin.
Rx6650xt lesz bekötve.
Táp: cooler master 600w elite v3
Ez egy 250W-os kártya.
75W-ot tud felvenni a lapból.
Egy 6+2 pines kábelt 150W-tal lehet terhelni
Ez 225W! Nem szabad rákötni 1 kábelre!
A molexek összekötése se a legelegánsabb megoldás, de messze jobb mint az egy kábelt túl terhelni.
Most jól értem, hogy azt nem akarjátok, hogy a tápból egy éren jön ki két darab 6+2-es csati és arra a kettőre kötni a kártyát?
Most komolyan arra gondoltok, hogy a táp tervezői nem jutottak el arra, hogy annak a kábelnek 300W-ot kell elbírnia ha valaki mindkét csatlakozót használni szeretné?
De a táp tervezői pontosan tudják, hogy ez nem ajánlott!
Azt írják vegyél akkora tápot amin van elég PCIe kábel. Ehhez a kártyához 650W táp ajánlott. Azon van.
"A nagy teljesítményű (225 watt feletti) grafikus kártyák általában két (vagy három) PCIe-nyílással vannak felszerelve. Teljesítmény és biztonsági okokból a Sea Sonic erősen javasolja két (vagy három) különálló PCIe kábel használatát az ilyen kártyák tápegységhez való csatlakoztatásához.
FIGYELEM! Kérjük, csak a Seasonic által biztosított kábeleket használja! Ha további segítségre van szüksége, forduljon a Seasonic ügyfélszolgálatához."
Hasonlót olvastam VGA gyártótól is. Nem szentírás, nem az én cuccom, mindenki úgy köti be ahogy tetszik. Csak felhívtam arra a figyelmet, hogy a gyártók, hogy gondolják ezt.
Nem is azt kétlem, hogy amit linkeltél ne lenne így, csak próbálom logikusan átgondolni a dolgokat. Most feltételezve, hogy az adott egy kábel ne bírná el a 300W-ot akkor elvileg forgalomba se lehetne hozni, ha pl tűzveszélyes volna vagy bármi egyéb okból nem volna biztonságos a használata úgy. Meg alapvetően akkor nem is tennének két csatit egy kábelre.
A táp belseje szempontjából meg ugye a legtöbb esetben már egyetlen 12V-os körről megy minden, nincsenek különválasztva mint a régi időkben, tehát elvileg így a táp belsejének is mindegy, hogy most egy kábelen vagy két kábelen vesszük ki belőle.
Ismétlem, nem kételkedek abban amit linkeltél, csak inkább próbálom kilogikázni miért gondolkodnak így a gyártók.
Ez miatt gondoltam én is hogy inkább átalakítok 2 molexet mert ugye a 6+2pin az 150w öt tud hiába van rajta még egy kábel... és a 2x molex tud 110w kb talán biztonságosabb mintha az az egy kábelt terhelem le. csak kíváncsi voltam hogy valaki tudja e biztosra hogy hogy a biztonságosabb mert féltem azért a kártyát😅
Molex esetében ugye az az átgondolandó, hogy egyetlen ér a 12V, a másik három két 0 és egy 5V.
Tehát arra az egyetlen szál drótra jutna 75W.
Míg egy 6+2 esetében ugye mindenképp 3 vezetéken megy a 12V ( Igen a 6 és a 8 pines esetében is csak 3 12V ág van ) tehát 50W jut egy ágra.
igaz ha mindkét csat terhelve van akkor már 100W / vezeték. de itt feltételezve, hogy akkor 375W-ból gazdálkodik a kártya amit hajtunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!