Milyen videokártyát vegyek?
Szeretném lassan lecserélni a régi GT 730 videokártyámat. Csak casual gamer vagyok, ami látszik is abból, hogy ilyen kártyám volt eddig. Most sem akarok erőművet, csak egy olyat, ami ár/érték arányban jó és normálisan viszi full detail-ben a Witcher 3-at és a Skyrim-et, ezektől erősebb játékokat nem fogok tolni. Nem kell, hogy 60FPS legyen, csak ne szaggasson és fullHD felbontás elég.
Fontos viszont, hogy két digitális output legyen a kártyán (a legjobb egy HDMI és egy DP lenne) és hogy ne legyen hangos (a mostani kártya passzív hűtésű).
A gép alatta egy G4620-as Kaby Lake, 24GB DDR4 RAM-mal. Táp nem tudom, kellene-e új, most egy Corsair CX-400 van, a régebbi szériából (Seasonic belső).
Mit tudtok ajánlani?
Egy használt 1060-ast, 1660-ast tennék bele, bőven elég lesz mindenre, amire neked kell. Régebbi gtx-ek jelentősen többet fogyasztanak (és sokkal öregebbek is).
A tápod viszont ezeknek elég lehet, ha nincs sokminden a gépedbe zsúfolva. Hardveraprón 1660-ast 40 körül (supert, ami directx12-es, 1060-ast ennél is olcsóbban találsz.
A "legerősebb" passzív kártya talán a Gt1030. De lehet, hogy inkább egy 1050ti vagy 1650super-t raknék bele. 20-30 között kaphatóak és sokkal jobbak.
A táp bőséges ezekhez, mivel tápcsatlakozót nem igénylő kártyák max 75W-ot vehetnek fel.
CPU-t?
Witcher és Skyrim miatt nem.
Hát egy 6-7gen (attól függ mit támogat a lapod) i5 van vagy 10000-er talán megérheti.
De sokat nem költenék rá.
Elösször raknék kártyát, azt megnézném, hogy mennyire bírja a CPU, szerintem ehhez elég.
Ahogy #5 írta filléres az AM4, félgépet 30000-től árulnak, az fejleszthető R5 5600-ig simán ami azért odab@szós.
Ezért sokat nem szabad erre költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!