Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ezek kompatibilisek lennének...

Ezek kompatibilisek lennének egymással?

Figyelt kérdés
Van egy Asrock b550m pg riptide alaplapom ami tartalmaz egy hyper m.2 ssd helyet, amivel jól ki lehet használni egy gen4x4-es ssd-t. Az alaplap oldalán található egy lista amiben fel vannak sorolva hogy ez a slot konkrétan melyik ssd-t támogatja. Amit én néztem ki azt nem találtam a listán. Akkor ez nem is működne jól együtt? Ez egyébként egy ADATA XPG Gammix S70 Blade PCIe Gen4 x4 M.2 2280 1TB AGAMMIXS70B-1T-CS.

2023. szept. 3. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
De. Menni fog. M.2 pcie csatlakozás kell hozzá. Ennyi. Ez a támogatási lista meg hülyeség.
2023. szept. 3. 10:10
 2/6 anonim ***** válasza:
53%

A támogatási listába nem szokták felsorolni az összes meghajtókat és a RAM-okat amivel működik.

Az a lényeg, hogy a felső slotba tedd mert az támogatja a PCIe Gen4-et.

De nem mindegyik proci támogatja a PCIe Gen4 M.2 SSD-t. - pl. a Ryzen G-és procik nem támogatják.

[link]

2023. szept. 3. 10:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is így jártam, hogy Ryzen 7 5700G-és processzorom van és 3500 MB/s sebességtől nem tud többet a PCIe Gen4.0-ás M.2 SSD-m.
2023. szept. 3. 11:12
 4/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

A "tamogatasi lista" az tesztelesi lista

olyan ramok/ssd-k amikkel teszteltek alaplapot

vagyis sok mas is jo lehet ugyanugy de iranyadoknak jok ezek a listak azert

kismillio ram es ssd van, nem varhato el hogy mind teszteljek foleg mivel sokszor adott tipusbol is rengeteg verzio keszul

erdemes bios t frissiteni legujabbra mint mindeg alaplapnal nem csak ssd hanem minden miatt

2023. szept. 3. 12:24
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem egy ryzen 5 5600X peocesszorom van. Ez támogatja?
2023. szept. 3. 13:12
 6/6 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

#5 mukodni mindel fog csak lassabb lesz

5600X az pcie 4.0 (sebesseget) kezeli

2023. szept. 3. 13:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!