Most akkor kell áramtalanítani a lekapcsolt laptopot vagy nem?
Nem töltődik túl, ez baromság.
100%-ig töltődik, de ha sokáig van 100%-on az akku, akkor hamarabb elöregszik.
A legjobb, ha beállítod, hogy csak 60-80%-ig töltse.
"túltöltődik és jön a gebasz"
Villamosmérnökként amikor ilyeneket olvasok, legszivesebben nekimennék a Dunának.
nagyobb baj pusztan az aktiv aramkor ami veszelyforras, persze altalaban nem gyuladnak ki, de epp eleg ha megis nalad
erre jo az halozati, elosztoi idokapcsolo pl., vagy pusztan a kezi kapcsolo, ha nem akarod ki be huszkodni falbol/laptopbol akkor kapcsolo kell (eloszton pl.) es kesz
"Mások szerint az jó ha kevesebbet kell újratölteni"
ez nem tudom hogy kapcsolodik a tobbihez
azt a par 0,01..0,05% ot? (vagyis par ezreleket) akarod megsporolni? mivel ha toltodik(!) akkor hagy toltodjon
de ha feltoltodott teljesen es nemhasznalod akkor felesleges az aramkorben lennie (illetve minimalis veszelyforras lehet)
hozzateszem a halozatba dugott tolto (laptopba dugas nelkul!) is aktiv vagyis ezert jobb falbol kihuzni vagy lekapcsolni azt
es akar laptopba maradhat is
ugyis gyengek altalaba a tolto portok barmilyen is, sok huzkodastol tonkre mehet
egy villasdugo viszont eleg "orokeletu"...
Nem fog károsodni az akkumulátor ha feltöltődés után akár hetekig is töltőn hagyod a gépet. - De ha nem vagy otthon akkor érdemes kikapcsolni mert jöhet vihar, villámcsapás ami túlfeszültséget okozhat és tönkreteheti a gépet.
Én lassan 1 éve töltőn hagyom amikor használom a gépet és az akkumulátor elhasználódási mértéke még mindig 0%. Ha nem vagyok otthon akkor ki szoktam húzni a konnektorból a töltőt.
Ha nem értesz hozzá akkor ne legyél lusta utána nézni, hogy a szakember mit mond. Nem kell elfogadni akárkinek is a hülyeségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!