Hogyan keressem vissza az egyik végpont kábelét a rack szekrényben?
Figyelt kérdés
Sziasztok, a kérdésem a következő lenne. Adott egy rack szekrény melyben felvannnak patchelve a kábelek és azok kivannak vezetve a megfelelő helyükre, viszont, ha az adott végpont száma nincs feljegyezve, hogyan tudom megállapítani, hogy ha az egyik kábelt, lehuzom, az a rack ban melyik végpontot jelenti, azaz hogyan tudom megállapítani, hogy az adott útvonalon keresztül, hova volt bekötve, vagy ha netán nincs felpatchelve az egyik végpont, akkor hogyan tudom megállapítani, hogy ha pl a: 20489 számmal ellátot végpont-ot hova kell csatlakoztatni a rackbe, hogy az fel legyen patchelve.2023. aug. 29. 21:14
1/4 A kérdező kommentje:
Ha egy szobában adott két végpont de nincs felcímkézve, hogyan tudom megállapítani hogy a switch egyik portjában bedugott kábel ahoz a végponthoz tartozik-e? Előre elnézést ha nem érthetően, vagy nem kellő szakértelemmel tettem fel a kérdésem!
2023. aug. 29. 21:19
2/4 anonim válasza:
Ez a szakember munkája egyébként, hogy megoldja nem a gyiké.
3/4 anonim válasza:
Érkereső ("huhogó" más néven). Bár az utóbbi időben egyre gagyibbakat árulnak, régen sokkal jobbak voltak. Bedugod a végpontba és a keresővel "jelez" annál a csatlakozonál ahova ki van vezetve. Ha meg be van patchelve egy switchbe akkor ezt jelzik egyébként. akkor meg nincs más dolgod bedugsz egy gépet megnézed melyik port jön fel, majd kihuzod és megnézed melyik megyen downba.
4/4 anonim válasza:
Rádugsz egyik végére egy switchet, másikra egy laptopot, és MAC alapján visszakeresed a laptopot (show mac-address).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!