Normális az, ha a processzorom 70 oC felett üzemel?
A gépem konfigja:
Intel Pentium 4 640
1 GB RAM
Chieftec GPS-450A 450 W
A processzorom rendszeresen 70 felett működik, Intel procihűtő mellett. Mi lehet a hiba?
roosszul van rajta a huto, vagy hianyzik egy kis paszta alola. kicsit sok az a 70fok
amugy AltGr+55 a fokhoz :)
a 65 epphogy majdnem csak alacsony pl az AMD Athlonok 90-95fokon erzik jol magukat...
bar egy Pentium IV-esnel magasnak tunik, utana kellene jarnod, mennyinek kene lennie
ezen a listan sajna nincs rajta
na de talaltam 1 masikat
ez azt mondja 64-78 idealis, ez azt irja a P4-esel lelassitjak magukat ha tulmelegednek, hogy megvedjek magukat a leegestol...
mindenesetre ha felsz meg mindig lehet egy huto cseret csinalni, leellenorizni (lehet hogy csak ujra kell szilikonozni a proci es a hutoborda kozt, hogy jobban vezesse a hot, vagy csak ki kell kicsit porszivozni belole a port ami rarakodott /gy.k. takaritani kell neha a ventillatorokat/)
Köszi a válaszokat.
Az igazság az, hogy a tápom, és a processzorhűtőm full új. Rendszerdiagnosztikára a PC Wizard 2010-et használom, ami -miután az első tanács hatására megbuheráltam a hűtőt- 34 oC-t mutat a procimra, és 45-öt a tápegységemre.
nem azt mondtam hogy minden AMD procinal ez van, es azt sem mondtam hogy JO neki, persze hogy jobb ha hutve van
de nehogymar okoskodj es azt mondd hogy a 65 fok TUL meleg
eppenhogy 60-65 az idealis
vegigeltem mar 1-2 szamitogep generaciot (az elso gepem meg commodore volt) es volt 286-ostol dual core-ig szinte mindenem
es igen volt amd-m evekig (mai napig megvan a gep es koszoni jol van mukodik) ami 70 fok korul mukodik es semmi baj es mai napig a legmegbizhatobban fut
Ha tudnék COD-ozni, most örülnék:D
Megoldódott a probléma, lehet tényleg a hűtő nem ért normálisan hozzá a procihoz. Tegnap rendesen hozzáillesztettem, azóta sztem a hűtőbordán lévő paszta szétolvadt, és elkenődött a proci felületén. Jelenleg max 45 fokra kúszik az érték.
Ha túl meleg, ledobja magát, de sztem a 70 fok azért nem egésséges.
Köszönöm mindenkinek a segítséget, és a hasznos információkat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!