Ha a Joystick alján nincs a ké csúszka ott csak a helye, akkor az irányítást, hogy jobban menjen valamelyik irányba a kalibráláson kívül, ezt a csúszka beállítást mivel kell beállítani?
A Joysticknak a botkormányt nevezem angolul.
Legutóbbi fajtám, amim volt ilyen volt, itt egy kép az aljáról, és a csúszkának azt két helyen az alján egy függőleges és egy vízszintes vonalban, amiből az egyike balra-jobbra, a másikat meg fel-le lehet húzni, azt nevezem.
Genius MaxFighter F-23 USB joystick
Jelenleg ilyenem van, ennek is megmutatom, az alját, amint látod a két csúszka helye megvan, de nincs ott rajta, amiből az egyiket fel le a másikat balra-jobbra húzni lehet.
Thrustmaster USB Joystick PC (2960623)
Hogy ez esetben ha egy darab minimálisan eltér tökéletes irányítástól, a kalibrálás után is még, ezen lehet e javítani? Az a kettő, amit húztam azzal igazítottam, a kalibrálás után, játék közben, hogy a fel le és a balra jobbra mozgás megfelelő legyen, amin volt olyan megadva az alján, olyan gyártású.
Köszi a tanácsod, igen az lehet az egyik megoldás.
Van kalibrálás gomb az alap drivereken is, egy "barátomén" is van, megnézte. A kalibrálás tudom, hogy az analóg kar megfelelő érzékeléséhez kell. Ha félre értelmez, akkor azzal tudom megmondani neki, hogy hol a 0 helyzet, és hol a maximum érték, és aztán abból magát helyrerakja.
De pedálon kívül máshoz még nem kellett használnia, a leggagyibb olcsó joypadon az analóg kar mindig jól működött neki.
Az hogy ha azt látom, hogy a kalibrálós pont zizeg, az leginkább hardver hiba, mivel az analóg érzékelő hibásan sűrűn érzékel apró változásokat és ezt folyamatosan küldi magából kifelé. Talán ha szétbontom, és azt fújom meg kontakt sprével és fogkefével megtisztogatom talán kkor magához tér. Azt nem nézte meg milyen elven működik az analóg érzékelő, de mindenképp figyeli a benne lévő golyó 360 fokos mozgását nanométer pontossággal és abból számolja ki hogy most hova lett állítva. És ugye ha elengedem akkor visszaáll egy közép állapotba ami 0-nak van nevezve, így amilyen vezérlőjelet oda küld az 0-ra van irányítva (null) és így nem csinál semmit se tőle a gép.
Végestben ha sehogy sem lehet megoldani, akkor muszáj egy újat venni, az a garantált megoldás, ha gyárilag jól megvan csinálva, akkor értelemszerűen jó lesz.
De köszi a te tanácsod is, meg a "haverom" tanácsát is kipróbálom, utána a te tanácsod, ezek előtte akkor megpróbálom azt meglátom, végesetben egy új vásárlása segít, ha nincsen más megoldás.
Ha már olyan régebbi fajtát meg nem lehet frisset venni, akkor egy új szimpatikus félét választok majd a helyébe frissen véve, ami pótolja a régit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!