Hány fok az, ami már káros az RTX 3080 videókártyának?
Üdv!
Vásároltam egy számitógépet a hardverapron.
Egy Palit GameRock RTX 3080 10GB videókártya van a gépben.
Minden alkatrész új benne, csak a kártya használt. 1 Hónapja vettem, akkor a játékok alatt 75-76 fokra ment fel a kártya maximális kihasználtság alatt. Azt mondta az illető akitől vettem, hogy újrapasztázta és viszonylag nem volt ennyire meleg, amikor vettem. Most egy hónap után 79-80 fokra felmegy a hőfok játékok alatt. Engem ez nem nagyon zavarna, csak nem tudom mennyi az, amikor már káros a gépben a hőfok. 30 fok van a szobában, ahol használom. 3 venti elől van és 1 hátul. Bele piszkálni nem akarok a gyári adatokba. Levettem már a gép oldalát is. Az sem segitett, ugyanúgy 79-80 fokon megáll. Félek, hogy meg fog halni igy a gépem. Lehet csak én parázok rá, de egy tesztben sem láttam még 80 fokos kártyát. Hozzáértők segitségét szeretném kérni, lehet e baja igy a gépnek?
ha melege van a kártyának, akkor visszakorlátozza saját magát.
emiatt elméletileg nem szabadna hogy tönkre menjen.
az a helyzet hogy meleg van, a gépnek is melege van. Legyen levéve az oldala, nem lesz baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!